Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az ezüst miért ér kevesebbet,...

Az ezüst miért ér kevesebbet, mint az arany?

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 15:54
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Mit ittal?L??

Talan azert mert kevesebb van beloll, nehezebb a kinyerese, nagyobb a kereslet, es kemenyebb fem!! Illetve jobb kemia tulajdonsagokkal rendelkezik.

2013. szept. 1. 15:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát itt nem az a kérdés, hogy én mit ittam, mert a bunkó és helyesírási hibáktól hemzsegő válaszod alapján te elég részeg lehettél. Am kösz a választ
2013. szept. 2. 00:22
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
1 betu kimardt nagyon sajnalom... De nem tudom mitol lettem volna bunko??? Es hogy hol hemzsegnek a helyesirasi hibak???? Azert mert valami ekezet nelkul van irva??!!
2013. szept. 2. 03:52
 4/5 anonim válasza:

A fentebb fölsoroltakból egyik indok sem áll: A US geological survey szerint a földön található ezüst mennyisége a hatoda az aranyénak. Többet használnak ezüstből az iparban, és itt most nem az ezüst kolloid oldatokra gondolok. Az arany árképzése alapvetően egy csaláson alapul, ahogy az olaj (kb 4oo évre elegendő készlet van: oil.com), a dollár (papír), és sok más mai értékpapír (CDS-ek), áru, vagy bármilyen más un. ma értéknek számító dolog. Szűkkörű egyezség eredmény: ne tévesszen meg a piaci jegyzett ár.A piacot ugyanaz a magáncég működteti, amelyik az árat meghatározó dollárt nyomja:FED. Ez a cég felelős az amerikai magántulajdonú arany begyüjtéséért. A II világháborús aranyvonatok "eltűnéséért", de a mostani 5oo usd áresésért is.A DeBeers gyémántmonopóliuma ennek a kisipari verziója.

Természetesen kérem hogy olvass utána, ellenőrizd amit írtam, és ha kiderülne hogy valami nem így van, kérem tájékoztass.

2013. szept. 2. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves 4es amit írtál akkora humbuk mint általában az össze esküvés elméletek. FEDnek semmi köze nincs az arany árához csak közvetve. Az egy más dolog hogy az USA rendelkezik a legnagyobb arany tartalékkal és ezáltal az amerikai gazdaság erősödése befolyásoló tényezővel szerepel az aranyárban. De amúgy a kérdésre semmilyen választ nem adtál csak ezzel a humbukk dumával jöttél... Néz utána nyugodtan hogy mennyivel olcsóbb a kitermelése az ezüstnek mint az aranynak. Arra pedig annyit reagálnék, hogy mennyi van még belöllük a földön, hogy nem ez számít hanem, hogy mennyit tudunk ebből gazdaságosan kitermelni... Ezért baromság amit mondasz és a link is amit linkeltél... A valóságtól messzeállnak ezek csak elméletek.
2013. szept. 2. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!