A Magyar Nemzeti Bank visszaveszi a korrodált pénzeket?
Feltörtem a régi gyerekkori malacperselyemet :(
Már vagy ötéves korom óta megvan a persely, és sok sok pénz volt benne. Jelentős része egy és kétforintos, amiket már tudom, hogy elbuktam, de a baj, hogy elkezdett rozsdásodni némelyik. Főképp az egyforintosokra jellemző, hogy egy zöld réteg alakult ki, rajtuk, és ezzel "fertőzték meg" a körülöttük lévő nagyobb értékű pénzeket. Amik erre elkezdtek rozsdásodni. Volt olyan, hogy egy százas teljesen összegyógyult egy húszassal.
Nem pár száz forintról van szó, amik ilyen zöld foltosak, meg rozsdásak, ezért szeretném visszaváltani. Azt tudom, hogy az MNB a sérült papír pénzeket visszaveszi, de mi a helyzet a fém pénzekkel?
Azokat is visszaveszi? Ha igen hol? Van ennek valami járulékos költsége? Teszem azt beviszek 1000 forint értékű rozsdás pénzt, és levon 10% jutalékot amiért visszaveszi, azaz csak 900 forintot kapok vissza.
Még nem számoltam meg, de jó néhány ezer forintról van szó apróban, szóval fontos lenne.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor elteszem jobb napokra őket :)
És a beváltás a Nemzeti Bank épületében történik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!