Ha most magántanulóvá kéretném magam nappaliról, akkor havonta kellene fizetnem a TB-t? (középiskola)
Szia! Köszi a hasznos infót!
Szóval akkor ugyanúgy jár a családi pótlék, ha magántanuló vagyok? Én azt hittem az is csak nappalin jár, anyu azt mondta, de nem tudta biztosra ő sem.
És azt is megtudnád mondani, h vissza h lehet menni nappalira?
Mert igazából pár hónapra kimennék külföldre, max félévet, és utána szeretném visszaállítani a nappali tanulói viszonyomat, az mennyire megy könnyen?
Köszi a választ amúgy!! :)
Hát. Fizetned kell, hogy magántanuló lehess, ez minden iskolában így van. Ha betöltötted már a 18-at, kell írnod egy kérelmet, egy szimpla papírra, hogy mit tudom én mondjuk munka miatt igényleg, hogy magántanuló lehess. Aztán engedélyezik (minden engedélyeznek há'isten) aztán be kell fizetnek kb 20ezer Ft-ot, ez iskolánkét változó ár. Az iskolázatási támogatás (családi pótlék)-os papírt minden év elején kiküldik a szülőknek. Azt az anyukádnak csak alá kell írnia, te beviszed a sulidba, ott kitölti az igazgató a papírt és elküldi a Magyar Állam Kincstárba (MÁK) Ha szeretnéd, hogy a saját nevedre illetve bankszámládra érkezzen, mielőtt anyukád vagy apukád aláírja, el kell menned a MÁK-ba és kikérni a saját nevedre a papírt, kell vinni személyigazolványt is. Jah és bármikor visstairatkozhatsz nappali vagy esti tagozatra :)
(első voltam) :P Ha kell még segítség, írj egy privát üzit :)
jAH ÉS A KÉRELMET AZ IGAZGATÓDNAK KELL ÁTADNOD, Ő FOGJA TOVÁBBKÜLDENI A GYÁMÜGYHÖZ. Bocsi a nagybetűkért, be volt kapcsolva a caps lock :D Szóval mivel 18 vagy, ne értem mi köze az egészhez a gyámügynek, de nekem is így kellett csinálni :D Találtam egy kérelem mintát neked:
Persze át kell írni egy csomó mindent :D
Tisztelt Igazgató Úr!
Alulírott Kovács János[1] a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 7. § (1) bekezdése és a 11. § (1) bekezdés n)[2] pontja alapján azzal a kérelemmel fordulok Önhöz, hogy tanulmányi kötelezettségem magántanulóként való teljesítését engedélyezni szíveskedjen.
I N D O K O L Á S[3]
A KOVIK együttes énekeseként gyakran veszek részt vidéki turnékon, így a fellépési kötelezettségem miatt rendszeresen kénytelen vagyok hiányozni az órákról. A hiányzásokból adódó konfliktusok elkerülése céljából kérem, hogy magántanulóként lehessek az iskola diákja, mert így biztosan eleget tudok tenni mind az iskolai, mind a szerződésbeli kötelezettségeimnek
Tisztelettel:
Iskolaváros, 2000. március 2.
………………………….
aláírás1
Itt egy másik magántanulói jogviszony kérelem:
De szerintem teljesen mindegy, hogy hogy írod meg, ha jó fej az igazgató, akkor tekinsd elintézettnek. Az én igazgatónőm megírta helyettem a kérelmet =)
ááá, nagyon jó vagy! :D
Én már nem tudok mit mondani, imádat! :D
Hú, pont ettől az évtől van új igazgatónő, az eddigi pedig bírt, de ezt nem ismerem, egyszer láttam, akkor is bezavart órára. :D De megoldom, köszi még egyszer a segítséget! x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!