Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterázni lehet így magánszemé...

Vaterázni lehet így magánszemélyként?

Figyelt kérdés
Külföldön élek, és szeretnék vaterán árulni olyan termékeket, amelyek otthon Magyarországon nem kaphatóak vagy sokkal drágábbak. Vállalkozói nélkül ezt megtehetem? Vagy mi ennek a menete?
2013. aug. 25. 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Lpp a napokban volt benne a tévében, hogy a NAV rászállt a vaterázókra, és figyelik hogy ki az aki üzletszerűen értékesíti az árúját. HA nem fizet utána adót akkor keményen megbüntetik őket..

Szóval nyugodtan vaterázhatsz külföldről, de csináld szabályosan, fizess adót, különben elkapnak..

2013. aug. 25. 12:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Természetesen szabályosan akarom csinálni, ezért kérdeztem. Ha jól tudom, egy bizonyos évi bevétel fölött kell adózni, de ha külföldön vagyok, itt dolgozom, akkor is haza kell adóznom?
2013. aug. 25. 13:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Ugyan nem tudok hivatalos jogi állásfoglalással szolgálni, de szerintem ezt elég nehéz úgy csinálni, hogy az ne számítson üzletszerű értékesítésnek. Lehet, csak szerintem ezt a kis "szolgáltatást" bölcsebb döntés lenne a Vaterán kívűl felajánlani, valami népesebb fórumon. De egyébként azzal, hogy feltöltessz pár terméket még nem lesz baj, utána meg úgyis meglátod, hogy mekkora kereslet lesz rá, s esetleg érdemes-e tényleg nagy tételben feltölteni árut. Ha van rá érdeklődés, akkor legalább egy E.V. igazolványt érdemes kiváltani (azzal már talán lehet csinálni), sok kellemetlenséget el lehet kerülni vele és van előnye is. Szerintem mivel az értékesítés konkrétan magyar oldalon zajlik, ide kell majd adózni, de nézz utána a Vatera súgóban vagy kérdezz rá náluk, hogy mi van, ha más EU-s országbeli eladóként léped át az értékhatárt, ők biztos tudnak konkrétabb választ adni.
2013. aug. 25. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!