19 évesen megnyernéd az ötöslottót, hogy mondanád el a szüleidnek?
A lényeg, hogy egy kis faluban élsz. Ugye itt mindenki ismer mindenkit, ezen kívül rengeteg rokonod is a faluban lakik. Szóval megnyered az ötöslottót, de nem szeretnéd elhíresztelni csak a szűk rokonságban (a közvetlen család (anya, apa, tesó, mama, ill. keresztanya, keresztapa, 2 unokatestvér).
Azonban egy ilyen faluban szinte rögtön kiderülne, hogy csinálnád? Ill. kinek mennyit adnál, adnál-e egyáltalán?
Igazából én nem nagyon híresztelném ezt, max a családban mondanám el, vagy csak a szüleimnek és a testvéreimnek. Szerintem az nagy probléma, ha úgy vesszük figyelmbe, hogy a nyeremény "megváltoztatná az életedet". Az egy dolog, hogy akármit megvehetsz belőle, de én valahogy nem adnám fel azt az életemet, amiben most élek semmi pénzért se (panellakás, tömegközlekedés stb...).
Annak lehet ez esetben örülni szerintem, hogy lesz egy bizonyos összeg, amit esetleg segítségképpen fel tudsz ajánlani ennek-annak. Akár a gyerekeid gyerekeinek majd, vagy akár egy bajba esett rokonnak.
Furcsa mert külföldön elég nagy dobra verik ezt, hogy valaki megnyerte a kinti lottót. Még riportot is, meg minden szarságot is készítenek velük. Szerintem ez a hajcihő felesleges, élj úgy a sok pénzzel, ahogy eddig tetted! Legalábbis ennyit akartam mondani :D
Én nem szónék alapból senkinek csak egy valakinek akiben megbízok. Csinálnék több számlát és azokra tetetném arányosan a pénzt (az hogy hogy jutsz hozzá az más kérdés, hall az ember ezt-azt :S).
Ezután elindítanék egy vállalkozást, mondjuk egy internetes céget aminek a tevékenységére a környezetem nem lát rá. Ezen keresztül kezdeném "kivenni a pénzt".
Persze fontos, hogy ne kezdj el költekezni mert az egyből lebuktat. Gondolni kell arra is, hogy a vállalkozás működjön, tehát legyen normális háttere. Vennék fel szakembereket akik értenek is a tevékenységhez és viszik a vállalkozást. Persze ez mind sok szervezés, utánajárás stb, de ha jól akarsz kijönni belőle akkor megéri az időt.
Lassan lassan lehet már osztogatni némi pénzt rokonoknak mondván megy a vállalkozás stb. stb. Persze valakit érdemes beavatni, ha veled történik valami akkor legyen aki tud a dologról. De minél többen tudják annál biztosabb, hogy előbb utóbb valakinek eljár a szája.
Másik megoldás az azonnali költözés. Akár külföldre is. Onnan szintén tudod segíteni a családod hisz szintén nem látnak rá a mindennapjaidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!