Szerintetek az nagyon csóróság, hogy olyanon spórolok, amit igazából leengedek a lefolyón, vagy lehúzok a WC-n, szóval pl. tusfürdő, WC -papír?
Igazából nem vagyok rossz anyagi helyzetben, de akkor is sajnálom a pénzt tusfürdőre, samponra, betétre, WC-papírra, papírtörlőre.
Ezeket a Penny és a LIDL, ALDI áruházakban szoktam megvenni, a saját márkásat. És meg vagyok elégedve a minőséggel is, nincsenek nagy igényeim.
Minden másból igényesebb és drágább dolgokat veszek, de ezekre egyszerűen sajnálom a pénzt.
Ti ezekből milyet vesztek?
Ha a minőséggel elégedett vagy, akkor miért kellene a drágábbat megvenned? Egyetértek a szemlélettel. És több marad más, neked fontosabbnak tartott dolgokra.
A saját márkás termékek nagy része pontosan ugyanaz, mint amit drágábban adnak szebb csomagolásban. A marketing úgy működik ezeknél a dolgoknál, hogy ugyanazt a terméket szándékosan csúnyább, nem annyira vonzó csomagolásban is adják olcsóbban, és eredeti vonzóbb csomagolásban drágábban. Ezzel a sznobokat elriasztják az olcsóbb terméktől, és kifizettetik velük a magasabb árat. Ez a sznobság ára. Miközben azt, aki megnézi az árat, az is megveszi ugyanazt a terméket más csomagban. Tehát a gyártó eladja a terméket két vásárlói csoportnak, dupla haszon!
Persze ez a "kétféle csomagolásban gyártjuk" módszer nem minden terméknél igaz, de ha a minőség megfelelő, akkor miért vegyek drágábban?
Ha neked bevált akkor jó. A tesco gyümölcsös sampont én is szeretem.
Mondjuk én is megdöbbentem 2 dupla csomagos always betétet vettem 1800Ft-ért nem emlékeztem vagy eddig nem tűnt fel, hogy ilyen drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!