Mit tegyünk? Bővebben lent. Gyors válaszok kellenének ha lehet hozzáértőtől.
Olyan pronlémám lenne, hogy lakásvásárlás okán foglalót fizettunk be, és szeretném tudni, hogy visszajárhat-e?
A történet 2éve nyáron kezdôdött, Amikor is egy volt szovjet laktanya felújításával megbízott kft-vel foglaló megfizetésével elôszerzôdést kötöttunk.
Szóban én rögtön a legelsô találkozáskor vázoltam anyagi helyzetem, mint BAR illetve élettársam terhes így szocpolra igényt tartanánk, de ô is BAr-os. Erre azt a választ kaptam az uzletkötôtôl, hogy ez tökéletesen nem probléma, meg lesz oldva, megoldjuk. Nincs miért aggódjak stb. Ekkor én 200e HUF foglalót fizettem be a lakásba, amit hónapokkal késôbb további 300e HUF követett, ehez jött volna még a szocpol így keletkezett volna a "beugrónk. Közben eltelt bô egy év lassan jönne az átadás (09.12.31), és éppen beszéltem mind a kivitelezôvel, mind az uzletkötô hölgyel.
Dió héjban annyi, hogy egymásra mutogatnak, minekutána kvázi egyik bank sem ad hitelt BAR listásnak (csillagászati befizetés mellett bersze igen, mondják ôk). Tehát a gond az, hogy hitel nincs így lettem fizetés képtelen, viszont a foglalót vissza adni legeslegjobb esetben is csak úgy akarják, ha szerzek kuncsaftot magam helyett, de akkor is csak ha szépen kérem.
Utána olvastam a foglaló vs. elôleg dolgának, úgy gondolom ha szárazon nézem a dolgot buktam a pénzt. De. Ugye nem az én hibámból ment illetve megy fustbe a dolog, persze ôket sem hibáztatom klasszikus értelemben, de kérem szépen errôl a kockázatról nekem senki nem beszélt tehát nem tehetek arról, hogy nem lesz pénz.
Az elmúlt hosszú hónapok alatt többször voltunk a lakás készultségét menézni, én minden alkalommal kérdeztem ôket: és lesz hitel? Minden rendben? A válasz minden esetben megnyugtató volt, egészen a mai napig, mikor is a kivitelezô kerek-perec megmondta hogy buktuk a pénzt, de pl. ezután beszéltem az ugyintézôvel ô pedig a "szépen kell kérni úgy hogy viszunk vevôt magunk helyett" szöveget adta elô. Felvagyok háborodva kissé, hiszen mindvégig errôl kérdezgettem ôket, mindíg partnerek voltak, most pedig úgy érzem púp lettem a hátukon.
Kérek valakit aki esetleg jogi végzetséggel rendelkezi, vagy akár volt ilyen vagy hasonló szituban segítsen. Ha kell kuldök másolatot a szerzôdésrôl.
Elôre is köszi.
Sajnos nincs sok lehetőséged.
Ha visszaadják a foglalót, amennyiben hozol magad helyett más vevőt, az tényleg jófejség a részükről.
Azt írod:
"nem az én hibámból ment illetve megy fustbe a dolog, persze ôket sem hibáztatom klasszikus értelemben, de kérem szépen errôl a kockázatról nekem senki nem beszélt tehát nem tehetek arról, hogy nem lesz pénz. "
Sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Ha nyitott szemmel jársz a világban tudhatod, h az elmúlt egy évben megszigorították a lakáshitelek feltételeit. Erről írtak az újságok, olvashattál róla az interneten, láthattad a tv-ben.
Ezek után arra hivatkozni, h "nekem erről senki sem szólt", nem lehet.
Sajnálom...
Tanút hányat tudsz felsorakoztatni, hogy téged megnyugtattak arról, hogy lesz hitel, nem gond a BAR lista?
Mert ha csak 4 szem közt voltatok, sajnos simán meg lettél vezetve. Nem sok mindent tehetsz. Kérdés még, hogy csak az első 200 ezer a foglaló, vagy a többi is.
És sajnos a szocpol is megszűnt időközben.
Kaptál esetleg valami írásos megnyugtatást? Azt hiszem nem...
Sajnálom, a foglalónak szerintem búcsút mondhatsz, az előleg visszajár esetleg.
Köszi a válaszokat, sajnos erre számitottam én is.
Azért irtam hogy nem hallottam ilyesmiről, mert még a válság előtt indult a dolog. Akkor még nem volt szó szigoritásokról.
Az első 200 ezer mint foglaló van a szerződésben, a másik 300 ezer nem szerpel benne, arról számla van róla azon van hogy foglaló, ez nem tudom mennyire számit. Ez a szerződésben nincs benne.
A szocpolban még benne lehettünk volna, mert időben odaadtuk a papirokat az ügyintézőnek, de ő azután 3-4 hónapig egyátalán nem jelentkezett hogy szóljon, nem kaphatok szocpolt mert aktiv BAR-os vagyok. Arról sem tájékoztatott bennünket hogy hogy állnak a dolgaink.
Hát igen, sajnos a szerződésen kívül semmi nem volt leirva.
Tanu az én vagyok, a párom nevén lett volna a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!