Mi az a kamat? Mi a helyes válasz? (rész. Lenn)
2013. aug. 13. 07:51
1/6 anonim válasza:
Miért regisztrálsz be olyan játékba vagy akármibe amihez nem értesz 2-3 naponta jönnek a bugyuta kérdéseid...
2/6 anonim válasza:
Azt hittem, valami közgazdasági megfogalmazásos furfang lesz a válaszokban, és nehéz lesz eldönteni, melyik a helyes.
De ha a felajánlottak alapján sem tudod tutira a választ, akkor valószínűleg még bölcsis vagy...:)
3/6 A kérdező kommentje:
Megnyugodhattok, tudom hogy a C a helyes válasz. : )
2013. aug. 13. 11:35
4/6 TappancsMancs válasza:
A kamat figyelembe véve, hogy a világon a reálgazdaság jóval kevésbé növekszik, mint az elektronikus számlapénz és a kibocsájtott reál pénz, így a kamat az a pénzmennyiség amire nincs se kibocsájtott reál pénz se ráeső reálgazdasági növekedés. Összesítve a kamat az a pénzmennyiség ami nem kerül forgalomba, amitől teljes mértékben visszafizethetetlen. A pénz multiplikátor rendszerével is többlet számlapénz keletkezik ez további probléma. Egy egyszerű példával, ha a világ összes pénze 100 és a reálgazdaság növekszik 1%-ot, a kamat pedig 5%, akkor a kamat matematikailag nem visszafizethető, tehát szükségszerűen lesznek akiknek ez nem sikerülhet és nem is sikerül, akár magánember akár államok, hogy kik az a gazdasági és pénzügyi manipulációktól függően alakul ki, vagyis aki "ügyesebb" az vissza tudja fizetni.
5/6 TappancsMancs válasza:
A képen a válaszok erősen cenzúrázottak, félrevezetőek, ugyan is a bankot tüntetik fel a kamatot adónak, ami féligazság. A kamat lényege a hitelekre visszafizetendő kamatban van, elméletileg is gazdaságilag is és matematikailag is.
6/6 anonim válasza:
Ezt a címeres ökröt!
Igen rád értem kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!