Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem lesz munkám, mit tudok...

Nem lesz munkám, mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

A munkáltatóm egy paraszt, nem akarja kifizetni a táppénzt, ki kell venni szabadságot azokra a napokra. Nekem így ment el a szabim, mert bátorkodtam megfázni a 9 (!) fokos üzemben még tavasszal. Nem csinálok végig így még egy évet, szabi nélkül nem lehet élni. Se pihenés, se hivatalos ügy.

Szóval év végével befejezem az itteni pályafutásom, és a legrosszabb verzió érdekel. Mivel én mondok fel, nem jár semmi segély. És mi lesz, ha nem találok munkát? Egy darabig be tudom fizetni a Tb-t, de ezen kívűl semmit. Mit tudok tenni?

2013. aug. 13. 06:39
1 2
 11/14 Carragher_x ***** válasza:
Egy munkáltatói azonnali hatályú felmondást finoman fogalmazva brutálisan jól alátámasztva brutális jól meg kell indokolnia a munkáltatónak, másképp az egyébként is túlnyomórészt a munkavállalóknak kedvező Munkaügyi Bíróság simán elkaszálja. Szóval ha rendkívüli felmondással fenyeget és tudod, hogy a felmondás oka nem valós és semmivel sem tudja bizonyítani, akkor szimplán nem fogadod el a felmondást és igen, nyugodtan pereld be, rosszabbul nem jársz, mint egy sima felmondással, de legalább sokszor annyiba fog nekik fájni a dolog, mintha korrektek lettek volna.
2013. aug. 13. 10:47
 12/14 A kérdező kommentje:
Mások is mondták már, de nekem nincs pénzem ügyvédre, meg ezekből mindent kinézek. Ráadásul hülye vagyok az ilyesmihez. Tudod, kussolok, mint minden kisember. :)
2013. aug. 13. 11:16
 13/14 Carragher_x ***** válasza:

Több jogi segélyszervezet is van mely munkaügyi dolgokban ingyenes tanácsadást ad, érdemes lenne egyet felkeresned, keress rá neten.

Olyan, amelyik jogi képviseletet is ad és átvállalja vagy megelőlegezi annak költségét bizonyos feltételek megléte esetén, csak egyről tudok, a Jogi Segítségnyújtó szolgálatról:

[link]

2013. aug. 13. 11:29
 14/14 A kérdező kommentje:
Váó, köszönöm!
2013. aug. 13. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!