Elmagyarázná nekem valaki ezt?
Van 10millió forintom amit majd 32 éves koromban szeretnék ház vásárlásra fordítani, jelenleg minden hónapban elteszek 100e ft-ot, így 11 évre kiszámoltam mennyi jönne össze és az 13,2millió
Együttesen ez jelenleg 23,2millió, a kérdésem az lenne hogy 32 évesen ez a pénz ugyan ennyit fog-e érni, vagy pedig kevesebbet vagy többet?
Esetleg leírnád, hogy most 9, 19 vagy 29 éves vagy, az sokat segítene...
:facepalm:
21 évesen honnan van 10 millád?
APEH
":facepalm:"
32 - 11 = 21
:facepalm:
Ha otthon tartod a párna alatt akkor kevesebbet.
Ugyanis van az infláció, ami jelenleg 2% körül van, tavaly ennek több mint a duplája volt, vagyis ha otthon van a pénzed akkor annyi %-al érne kevesebbet egy év utána mint amekkora az infláció volt az adott évben.
Csinálhatod azt, hogy berakod bankba, bár ez manapság nem ajánlott ugyanis az alapkamat csökkentés miatt egyre kevesebbet fizetnek a bankok is, bár hosszabb távon többet hoz még így is mint amit az infláció elvisz, de akkor már érdemesebb pl. állampapírba fektetni. Az állam úgyse csődöl be, szóval ez is nagyon biztonságos, de még is valamennyivel jobb a hozama mint a bankbetétnek.
Aztán van a nagyobb hozam-nagyobb kockázat, mint pl. befektetési alapok, vagy egy brókercég, de itt benne van a pakliban hogy kevesebb pénzed lesz.
Kb felét fogja készpénzben érni.
De megöl a kíváncsiság, hogy 21 évesen hogy tud valaki úgy keresni, hogy 100e-t félre tud tenni, viszont nem ismeri az infláció fogalmát?
23,2millió kevesebbet fog érni,mint jelenleg.
Viszont a kamatok miatt nem 23,2milliód lenne ilyen megtakarítás mellett, hanem 30+
De ez nem így fog megvalósulni.
Mindenesetre sok sikert
Nem vagyok pénzügyi dolgokban jártas, ezért kérdezem
Itthon nem kell a kasszába adni, így tudok eltenni 115e-ből 100-at
Tehát akkor semmi esetre se tároljam itthon a pénzt, hanem rakjam be pl postahozam értékpapírba? mert ott is kamatozna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!