Telefon számla tartozás elévül-e, és ha igen mennyi idő alatt?
Így van, ahogy az utolsó válaszoló írta.
Természetesen elévülhet, mint minden követelés, az más kérdés, hogy nagy valószínűséggel nem fogják hagyni elévülni.
Nem mostani a kérdés,de azért válaszolok, hogy mennyire komolyak ezek a tartozás kezelések, illetve a sima bedobós levél küldések különböző behajtó cégektől.
Sajnos keletkezett pár éve egy 100 ezer forint körüli tartozásom (kötbér,telefonrészlet). Erről küldött hivatalos levelet a szolgáltató, én jelentkeztem, de nem tudtam teljesíteni a részletfizetést, mert 20 ezer forint lett volna a beugró,és munkanélküliként annyi nem ment, így jegeltem a dolgot... 2!!!! évig semmi nem történt, aztán kaptam a leveleket az Intrumtól, kb 3-at, nem ajánlottan természetesen, így nem foglalkoztam vele. Aztán jött tavaly az fmh egy közjegyzőtől,ami ugye már hivatalos. Szépen elballagtam egy ügyvédhez az összes papírommal,elmondtam neki a sztorit, átnézte a leveleket, a szerződést, megkerestük a törvényt,miszerint 1 év az elévülés ilyen esetekben, ő is meglepődött, mert nem tudott róla, de valóban egy létező dologról van szó! Így írt egy ellentmondást, 2 hónap múlva pedig jött vissza a levél a bíróságtól, hogy a pert megszüntetik,mert a felperesnek 15 napon belül reagálni kellett volna az ellentmondásomra, (illeték befizetés,bizonyítékok bemutatása stb) de nem tette meg. Tehát én mindenkinek javaslom, hogy forduljon ügyvédhez, ha hasonló cipőben jár, mert ennyire komolytalanok ezek a cégek, és ezekkel az ügyekkel megbízott ügyvédek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!