A NAV mennyire szigorú az Ázsiából Magyarországra érkező interneten rendelt küldeményekkel kapcoslatban?
Ázsiából történetesen Hong-Kongból vagy Szingapúrból személyes használatra gondolkozom teljesen új óra rendelésén azonban felmerült néhány kérdés. Azért is rendelném ilyen messziről mert az eladót tüzetesen végignéztem és 99% fölötti pozitív visszajelzései vannak több ezer termékkel tehát ő nem fog átverni viszont.
1. kérdés
Utánanéztem hogy minden az országba belépő csomag 22 euró fölött vámköteles, egész pontosan 22-135 euróig csak ÁFA köteles. És elvileg minden csomagot a postán mielött kézhez kapnám megvámolják. Ez tényleg így van?
2. kérdés
Azért rendelném ilyen meszsiről nyilván mert árban jobban megéri. A magyarországi bolti ár kb 40-50% át kell így fizetnem így még a 27% áfa ráfizetéssel is megérné viszont olvastam hogy elvileg bármelyik csomagot leellenőrizhetik, hogy ténylegesen olyan értékű tárgy van e benne mint ami fel van tüntetve. Ezt gyakran megteszik? És ha igen akkor
belekötnek, hogy hiába vásároltam ilyen olcsón ez szerintük nem a tényleges értéke és nem az általam fizetett ár hanem a szerintük tényleges érték után fizessek vámot?
3. kérdés
Ha a rendelt óra ereedeti dobozában érkezik viszont blokk, számla, garancialevél stb. semmi ami az eredetét igazolná nincs hozzá akkor azért szívóznak?
Előre is nagyon köszönöm a váaszokat és kérem csak olyan válaszoljon akinek volt már személyes tapasztalata ezzel kapcoslatban vagy tényleg ért hozzá.
Gyakran rendelek aliexpresszről,az ugye Kína.
Elvileg van 22eurós határ,gyakorltilag én rendeltem már majd 100eurós telefont,netbookot,simán ráirják,hogy 20euró,és kész.
A 20-40euróért vásárolra 5-10eurót irnak.
De garancialevelet,blokkot,számlát én még sosem kaptam,bár tény,hogy nem is kértem,lehet akkor küldenek valamit.
Viszont minden megérkezett rendben eddig.
Ja,lemaradt.
Postázás után kapsz egy ragszámot,posta oldalán tudod követni hogy hol tart a csomagod.
Ne ijedj meg,ha napokig semmi változást nem látsz,nem vezetik annyira pontosan.
(emlékszem,legelső rendelésem,a "vám alatt"-nál akadt el a posta szerint napokra,már megijedtem,amikor megérkezett.Csak a posta csesszett frissiteni,hogy rég nincs vám alatt,hanem magyar posta átvette)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!