Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jár táppénz vagy sem?

Jár táppénz vagy sem?

Figyelt kérdés

Gyesen vagyok még májusig,de szeptember 14től dolgozom.

Október 5–9ig táppénzen voltam. Mivel terhes vagyok megint (4 hónapos) október 12től tartós táppénzre vett az orvosom. Ma a személyzetin azt mondták h felesleges vinnem a táppénzes papírjaimat,mert nem vagyok jogosult a táppénzre. Valóban igy van? Mit tudnák most tenni? Ha visszamegyek dolgozni még,akkor nagy a valószínüleg ki fognak rugni,mert a próba idő elött mentem el táppénzre. Köszönöm a választ előre is!

2009. okt. 26. 13:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem értem,hogy miért ne járna.Nem kérdezted?
2009. okt. 26. 14:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt mondták nem dolgoztam annyit h járjon. Nem igazán értem én sem
2009. okt. 26. 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha gyes mellett mész el dolgozni táppénz szempontjából csak a gyes melletti munkaviszonyt lehet figyelembe venni. Jogosultságod attól is függ, hogy hány órában és milyen bér mellett foglalkoztatnak. Tegyük fel 8 órában és legalább megkapod a minimálbért akkor jogosult vagy. A Te esetedben 21 nap táppénz jár neked, mert ennyi az össz biztosításban töltött időd. Tehát Okt. 5-től okt. 25.-ig. Számításom szerint betegszabadság nem jár. Kirúgni sajnos kirúghatnak a próbaidő alatt mindenképpen, mert akkor nem kell megindokolniuk. Ha visszajössz táppénzről akkor is kirúghatnak, sajnos ez benne van a pakliban, de ha már nem vagy jogosult táppénzre, de te otthon maradsz akkor meg igazolatlan távollét és akkor is kirúghatnak, szóval ez egy ördögi kör.
2009. okt. 26. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!