Ausztrál dollár miért zuhan ennyire?
Szeretem amikor felelotlenul emberek elkezdenek valutaval busineselni csak eppen nem igazan ertenek hozza... :)))
Grat hozza
"és azért vettem hogy keressek rajta nem pedig bukjak"
de fogd már fel, hogy hülye vagy hozzá! az ilyen Józsi, aki a kocsmában mindig nyert a nyerőgépen típusú balfékek ne akarjanak spekulálni, mert egyszerűen kasuk a témához...
Add el a retekbe, oszt menj el rúgjál be
Az ausztrál dollár azért erősödött az utóbbi 5-6 évben mert az EU és Amerika gazdasági válságban voltak, vagyis nem az AUD erősödött hanem az EUR és USD gyengült. Ezen kívűl Kínának hatalmas nyersanyagszükséglete van amelyet nagy mennyiségben Ausztráliából szerzik be.
Mivel az elmult 6-10 hónapban a kínai gazdasági növekedés folyamatosan lassul, valamint az EU és USA gazdasága folyamatosan erősödik, azt várhatod hogy a jövőben az AUD egyre kevésbé lesz vonzóbb. Ha viszont az európai gazdasági javulás következtében újvól növekedni fog a kereset a kínai áruk iránt, akkor Kína visszatérhet a magasabb ütemű növekedésbe. Én személyesen úgy érzem, hogy ez nem fog megtörténni, és Kína soha tőbbé nem fogja elérni a 8%-os évi GDP növekedést. Ez főleg a gyermekpolitikájuknak köszönhető, a lakosságuk mostantól fogva egyre csökkenni fog, egyre öregebbek lesznek, tehát kevesebb ember kell hogy eltartson több nyugdíjast és nem lesz pénzük iPhonokat vásárolni. Ha pedig nincs belső kereslet akkor gazdaságuk nem nőhet tovább, mivel elérték már azt a szintet hogy nem annyira olcsó a munkaerőpiacuk és ezért inkább a belső fogyasztásra kell támaszkodniuk a jövőben.
Ezért azt tanácsolom hogy add el a dollárodat, fogadd el a veszteséget, és inkább vegyél vagy amerikai dollárt vagy eurót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!