Az ajánlott elsőbbségi levél együtt érkezik a rendes postával (pl újságok, csekkek)?
8-as!
Postától függ, hogy meddig kell feladni egy levelet az aznapi továbbításhoz.
Nálunk (megyeszékhely) fél hatig kell feladni, hogy aznap továbbítsák.
Megint a 3-as voltam. :-)
Thankyou azért írtál pár pontatlanságot.
Az ajánlott levelet a postás ha el tudja helyezni más által nem hozzáférhetően (biztonságosan) a levélszekrényben, akkor otthagyhatja anélkül, hogy neked alá kellene írnod. Ilyenkor kézbesítettnek veszik a küldeményt.
Újra kiszállítást pedig külön kérni kell telefonon, külön díj ellenében. Egy hétig pedig semmiképpen sem tárolják a postán a levelet, 5 munkanap van átvenni utólag.
Tegnap(az az 2013.08.01) kaptam ajánlott levelet, alá kellett írnom viszont postás hozta ki!
5-ös voltam!
Amúgy a megérkezés attól is függ amit már írtak, hogy hány órakor adod fel. Ha zárás előtt 5 perccel, azt biztosan nem továbbítják aznap.
Plusz idézet a posta.hu-ról:
"A kék színű megkülönböztető, "ELSŐBBSÉGI" jelzéssel ellátott elsőbbségi leveleket a feldolgozás és továbbítás minden szakaszában kiemelten kezeljük, így több, mint 90%-os arányban, a feladást követő munkanapon már kézbesítjük is."
90% feletti arányt írnak, szóval akár az is elképzelhető, hogy te pont a maradékba esel :(
Valamokka
Nekem még sosem hagytak a ládában ajánlott levelet, hiába biztonságos... Ez nekem újnak hat, köszi az info-t! Látom már ezt is trehánykodják, holott majdnem 3x annyiba kerül, mint a sima levélfeladás...
Sajnos ez a 81%-os hozzászóló több téves dolgot is írt.
Alapból nincs kétszeri kézbesítési kísérlet, tehát 1 hét után NEM próbálják meg újra.
Továbbá az ilyen leveleket az ő állításával ellentétben nem a "postakocsi" hozza ki szükségszerűen. Bár kétségkívül előfordulhat nagyobb méret esetén. De nem default.
Várok szerintem még egy-két órát aztán jöhet a buszrapattanás....
Köszönöm a válaszokat :)
"Az ajánlott levelet a postás ha el tudja helyezni más által nem hozzáférhetően (biztonságosan) a levélszekrényben, akkor otthagyhatja anélkül, hogy neked alá kellene írnod. Ilyenkor kézbesítettnek veszik a küldeményt. "
ELAVULT információid vannak! Július 1-től ez változott (szerencsére!). Úgyhogy nem dobálhatja az ajánlott levelet kénye-kedve szerint a postás mint régen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!