Szociális ellátásokról szeretnék tájékoztatást kapni?
Figyelt kérdés
Anyósom egyedül neveli súlyosan sérült unokáját és mivel már beteges így nem bírja egyedül ellátni, úgy gondolták ideköltöznének vidékről hozzánk hogy mi segítenénk. Az ápolásit megvonták tőle pedig csak 46.000ft nyugdíja van,csak a kiemelt családit kapja. Én munkanélküli vagyok de semmilyen keresetem és ellátmányom nincs. Saját autóval rendelkezem.Az lenne a kérdésem hogy ha ideköltöznének én kaphatnék-e valamilyen támogatást a beteg gyermek után mivel nem én vagyok a gyámja hanem a nagymama aki neveli.. Pl én megkaphatnám-e az ápolásit vagy gépkocsi támogatást vagy stb... De gondolom ez függ a helyi önkormányzatoktól is hogy mit hogy bírálnak el.Lehet hogy be kellene őket jelentenem erre a lakcímre először is.Férjem minimálbért kap és van 2 kiskorú gyermekünk.Előre is köszönöm a válaszokat.2013. júl. 30. 18:35
1/2 anonim válasza:
Ti semmit nem kapnátok - maximum egy fain kis NAV ellenőrzést, hogy egy hivatalos minimálbérből hogy neveltek 2 gyereket egy 4 fős családban úgy, hogy még kocsira is futja.
2/2 anonim válasza:
Nem valószínű, de egy próbát megér.
Ha rendes az ügyintézőtök, akkor tájékoztat, hogy milyen támogatás jöhet szóba nálatok (ez a legritkább, inkább még az adhatót is megpróbálják elsumákolni)
Itt olvashatod az ápolási feltételeit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!