Mióta van ez a változás a postán?
Szerettem volna feladni egy levelet. A súlya 250 g alatt volt. Elsőbbségivel 315 Ft lett volna.
Egy kb. 10*10*4-es dobozka volt benne. A postásnéni azt mondta, hogy nem adhatom fel csak ajánlva, mert nem fér át a postaláda bedobónyílásán. Én meg csak lestem, hogy mivan...
Anno sokat vateráztam, sosem volt ilyennel dolgom. Ez vmi új szabály? Akkor mért nem hirdetik ki normálisan?
Július 1-jétől van ez, meg még pár változás.
Itt egész jól le vannak írva a változások.
Szerintem normálisan kihirdették, pl. nálunk dobtak is be postaládába kis tájékoztatót, hogy változások vannak stb.
A te dolgod az, hogy utánajárj a dolgoknak, ne várd, hogy minden változásról tértivevényes levelet küldjenek neked...
Nem várom el, hogy minden apróságra külön felhívják a figyelmemet, de 250 Ft-ot azért nem neveznék apró dolognak.
Azért lepett meg a dolog, mert hetente többször fordulok meg a postán és sehol nem láttam kifüggesztve erről szóló papírt.
És azért nem várható el senkitől, hogy napi-heti rendszerességgel, mielőtt postára meg, átböngéssze az ÁSZF-t.
Sajnos,ez van:(
Múlt héten én is belefutottam ebbe..
A magyar posta színvonala nem felfelé,hanem lefelé "nő"
1. vagyok
Hát akkor elnézést, nálunk (Budapesten) a postán is ki volt írva meg minden.
Valóban nem túl kellemes dolog.
Az egyetlen pozitívum viszont az, hogy az ajánlott levelet nem lehet bedobni a postaládába, hanem személyesen kell átvenni, így legalább biztonságosabb lesz, nem nyúlják le a postaládából meg nem keveredik el.
Én sajnos ennek a változásnak se örülök..
Fél6-6ig dolgozunk,minden nap a postánk 7kor zár..Sokszor 20 percet kell várni egy levélért...Eddig is volt posta ládán keresztül nem kézbesíthető opció,plusz 50ft-ért talán..Felesleges volt ez az újítás,ez maximum a nyugdíjasoknak és a kismamáknak jó..
Köszi a hozzászólásokat.
Csak azt nem tudom, hogy a kézbesítő postásokat megkérdezték-e, hogy mi erről a véleményük.
Idáig, ha olyan dolog jött, ami nem fér be a levelesbe, akkor becsöngetett vagy odaadta az egyik szomszédomnak a cuccot.
Most nekik is meg fog duplázódni a dolguk. A "szokásos, hivatalos" ajánlott levelek helyett, majd ezekkel is kell vacakolniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!