Valaki összefoglalná 2013. 07. 01-i módosított Posta Díjakat?
Nem igazodom ki a posta.hu-ra feltöltött infók között.
Ma voltam levelet feladni, elsőbbségit 500g-ig szerettem volna és nem boríték méretűt és közölte a postás nő hogy csak ajánlottan adhatom fel mert ez az új szabály hozzám vágott egy ajánlott szelvényt és mondta hogy nézzem meg a honlapon,mert erre ő nem ér rá magyarázni...mindenkinek.Mindegy a lényeg nem is ez, hanem akkor hogy mikortól számít már olyannak amit ajánlva kell feladjak?
köszönöm!
A postadíjak itt vannak, a kötelező ajánlott dologról nem tudok semmit.
Más szolgáltatást nem akartál igénybe venni? Mert pl. tértivevénynél vagy utánvételnél eddig is kötelező volt az ajánlott levél.
Szia!Köszönöm!
Nem, csak elsőbbségi levélként szerettem volna feladni, 535ft lett volna.De mivel valami méret szabályt átlép azért kell ajánlott+250ft.Én sem értem...
Leírom mert megfejtődött a rejtély, hátha másoknak sem egyértelmű az újjítás:
"További változás, hogy azon küldemény, amely mérete vagy alakja miatt nem fér be a levélszekrénybe, kizárólag könyvelt küldeményként (pl. ajánlott levélként, csomagként) adható postára."
A lényegesebbek:
1. Ami nem fér be a postaládába (adott méreten felül) az csak ajánlott lehet. Magyarul: Ami A/4-es méretnél és 2,4 cm vastagságnál kisebb az mehet simán.
2. Utánvételest levélben nem tudsz feladni csak max 500 g-ig, és nem kérhető hozzá elsőbbségi.
3. 2-es pont igaz "címzett kezébe" szolgáltatásnál is
4. Megszűnt a Standard/nem standard postacsomag, helyette MPL Postacsomag van
5. Megszűnt az időgarantált Start/start plusz csomag, helyette MPL Üzleti csomag vehető igénybe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!