Milyen feltételekkel vagy biztosítékkal kapnék rokontól vagy akár egy befektetőtől 3,5 millió Ft-ot?
Lenne egy alkalmi házvétel,de jelenleg hitelképtelen vagyok.Elgondolkodtam ennek a jó vételnek a kapcsán,hogy lehet,hogy lenne bőr a képemen megkérdezni pár embert,bár ebben még nem vagyok biztos,pláne addig nem,amíg nem tudom,hogy mi lenne az az ajánlat,amit szívesen elfogadna a finanszírozó.
A ház éri a dupláját.Én arra gondoltam,hogy ha x időn belül nem tudnám legalább a 3 felet visszaadni (vagy amennyit visszavárna - amiben megegyezünk),akkor automatikusan a finanszírozó nevére kerülne az ingatlan.
Van ennek a papírnak vagy ennek az egész folyamatnak valami neve? Amiről egyből tudnák miről van szó? Vagy más ötlet,amiért mondjuk Ti,ha lenne ennyi pénzetek szívesen odaadnátok? Célom,hogy jól járjon az is aki segít. Köszönöm!
Nekem jelenleg egy piaci áron 7M-t érő ház nem lenne elég (sem elégséges) fedezet 3,5M kölcsönre, mert:
- Nekem ház nem kell. Ha meg gyorsan vissza akarom kapni a pénzem akkor úgysem kapok érte 7 M-t, lásd, a tulaj most is 3,5M-ért adná oda neked...
- Ha évi 15% kamatot szeretnék a pénzemre, vagyis a tőkén felül évi durván 500,000 ft-ot. Ennyit nem esélyes, hogy vissza tudnál adni pár éven belül, sok-sok évre meg magánbefeketető nem fog neked kölcsön adni, mert túl rizikós.
- A jogi forma, amit javasolsz egyrészt igencsak költséges (min. 2-300e forint lenne a közjegyzői díja), amit nyilván én nem állnék, neked meg ki tudja van-e rá pénzed... Mellesleg nagyon rizikós is, mert ha nem sikerül a visszafizetés beköltöztetsz (akár csak papíron) egy cigány családot a kéróba és évekig tart, mire jogszerűen birtokba lehet venni az ingatlant - már ha addig bosszúból nem gyújtod fel.
A valóság az, hogy épeszű ember nem magánhitelez ma Magyarországon, maximum kockázati tőkét. Ugyanis a törvények az adóst védik a végletekig. Az meg ugye a hitelezőnek marhára nem jó...
Ilyen tranzackióra én személy szerint maximum egy 10+M értékű, PIACKÉPES HELYEN (tehát nem mucsaröcsögén) lévő tehermentes ingatlant tudnék elfogadni fedezetnek (természetesen az ingatlan kell a tökömnek, olyan feltételekkel, hogy nemfizetés esetén árverezés, amiből lejön a tőke + kamatok és a maradék pénz a tulajdonosnak megy vissza).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!