Ingatlan vásárlása esetén mi az az 'illeték'? Kinek kell azt fizetni és miért?
Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 16:14
1/6 anonim válasza:
Ezt pontosan nem tudom, aszthiszem az államnak kell fizetni, az ingatlan értéke után. Ott húzzák le az embert ahol lehet, és ez is azért van, és akkor még nem beszéltünk az ügyvédről, és az ingatlansról, aki eladja az ingatlant......
2/6 anonim válasza:
mármint azt amiből átakarsz költözni :)
3/6 anonim válasza:
Aki vásárol,annak kell a vásárolt ingatlan meghatározott százalékát az APEH-nek fizetni.Ők közlik az illeték összegét és a befizetési határidőt.
Az eladott lakás után pedig jövedelemadót kell fizetni,ha nem veszel helyette másik lakást.
4/6 anonim válasza:
Az illetéket az Apeh-nak kell fizetni, de nyugi jelentkeznek. 4M-ig 2%, felette lévő részre 6% úgy adódik össze.
5/6 A kérdező kommentje:
Szóval, ha jól értem, akkor ha van például egy lakás ami gazdét cserél, akkor az is megadózza, aki eladja, és az is aki megveszi????
2009. okt. 12. 22:23
6/6 anonim válasza:
Jól gondolod! Az eladó ingatlanadót fizet, a vevő pedig visszterhes vagyonátruházási illetéket!
Lényegében lenyúlás, amint azt már az előttem szóló is említette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!