Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan találhatnék munkát...

MRrekacska kérdése:

Hogyan találhatnék munkát úgy, hogy nem vagyok regisztrált munkanélküli?

Figyelt kérdés

"Őstermelőként" nem vagyok jogosult a munkanélküli (álláskeresési) járulékra, még a munkanélküli státuszra sem, de így elég nehezen találok munkát (az adokedvezmény miatt mindenhol reg. Munkanelkülit keresnek).

Jövedelmem nincs az őstermelői tevékenységből, és már egy éve nem találok munkát. Interjúkon pedig alapvető kérdés hogy regisztrált munkanélküli vagyok-e... Mit tudok csinálni? Valakinek van esetleg ötlete?

2013. jún. 20. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
82%
Tőlem még sehol nem kérdezték meg, hogy regisztrálva vagyok-e.(egyébként nem vagyok). Ha valahova kellesz, akkor felvesznek enélkül is. Ahova meg csak a támogatások miatt vennének fel, jobb is ha nem mész, mert amint nem kapják utánad a lóvét, kirúgnak.
2013. jún. 20. 13:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha nincs jövedelmed az őstermelői tevékenységedből, akkor regisztrálniuk kell álláskeresőként (ha az egyéb feltételeknek megfelelsz)

Ha az elmúlt 3 évben volt legalább 360 munkaviszonyos, vállalkozói jogviszonyos napod, akkor járadékot is kapnod kell.

"d)448 álláskereső: az a személy, aki

4.450 az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével munkaviszonyban nem áll, és egyéb kereső tevékenységet sem folytat, és

2. A mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal folytatott tevékenység akkor minősül kereső tevékenységnek, ha az abból származó bevételt a személyi jövedelemadóról szóló szabályok szerint a jövedelem kiszámításánál figyelembe kell venni."

1991. évi IV. törvény

a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

A jogszabály mai napon (2013.VI.20.) hatályos állapota

2013. jún. 20. 15:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. jún. 21. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!