ÁFA és vám Uniós Országon belül?
Sziasztok!
Bobcat gépet szeretnék vásárolni Angliából. A modellekhez tartozó árak 4000-8500 euórig terjednek. A kérdéseim a következők lennének:
Ez nettó ár, vagy ebben már benne van az áfa? Ha nincs benne az áfa akkor hol kell az áfát megfizetnem? Itthon, vagy Angliában.
Én úgy tudom, hogy Uniós Országokon belül nem kell vámot fizetni, bár ekkora összegnél nem tudom már.
Mivel ez nem személyautó ezért Bobcatre nem kell regisztrációs adót fizetni.
Gondolom a fizetés ugye átutalással fog történni, de ehhez gondolom nyitnom kell egy másik féle számlát, amivel áttudok utalni?
Milyen papírok kellenek egy ilyen üzlet lebonyolításához?
Még csak érdeklődési szinten vagyok benne ebben szóval még semmi vétel nem történt. De személyes tapasztalatokat nagyon szívesen vennék, főleg, ha biztosak az információk!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Áfa nélküli ár.
Az angol áfa az 29 %-os én úgy tudom, tehát a normál ár mellett ugye áfát is kell fizetnem. Egy közel 2 milliós gépnél kell vámot fizetni szerinted/szerintetek? Mert azt tudom, hogy nem kell kisebb értéknél illetve megvan adva egy határ, amin felül kell, de ez azért nagy érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!