Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » ÁFA és vám Uniós Országon belül?

ÁFA és vám Uniós Országon belül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bobcat gépet szeretnék vásárolni Angliából. A modellekhez tartozó árak 4000-8500 euórig terjednek. A kérdéseim a következők lennének:

Ez nettó ár, vagy ebben már benne van az áfa? Ha nincs benne az áfa akkor hol kell az áfát megfizetnem? Itthon, vagy Angliában.

Én úgy tudom, hogy Uniós Országokon belül nem kell vámot fizetni, bár ekkora összegnél nem tudom már.

Mivel ez nem személyautó ezért Bobcatre nem kell regisztrációs adót fizetni.

Gondolom a fizetés ugye átutalással fog történni, de ehhez gondolom nyitnom kell egy másik féle számlát, amivel áttudok utalni?

Milyen papírok kellenek egy ilyen üzlet lebonyolításához?

Még csak érdeklődési szinten vagyok benne ebben szóval még semmi vétel nem történt. De személyes tapasztalatokat nagyon szívesen vennék, főleg, ha biztosak az információk!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

2013. jún. 18. 12:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha az Unión belülről vásárolsz, akkor a magyar Áfát nem kell kifizetned, de annak az országnak az Áfáját igen, ahol vásárolsz. Jelen esetben Nagy-Britanniában kell Áfát fizetned, mint bármelyik angolnak. Ott az Áfát VAT-nak hívják. Hogy a konkrét termék árában benne van-e a VAT, az oda kell legyen írva. Incl VAT = áfás ár, Excl VAT = Áfa nélküli ár.
2013. jún. 18. 13:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Áfa nélküli ár.

Az angol áfa az 29 %-os én úgy tudom, tehát a normál ár mellett ugye áfát is kell fizetnem. Egy közel 2 milliós gépnél kell vámot fizetni szerinted/szerintetek? Mert azt tudom, hogy nem kell kisebb értéknél illetve megvan adva egy határ, amin felül kell, de ez azért nagy érték.

2013. jún. 18. 13:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Bár az áfa mértékében nem vagyok biztos... tehát nem biztos, hogy 29 %...
2013. jún. 18. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Biztos nem 29% mert a magyar 27%-nál nincs magasabb Európában. Az én évekkel ezelőtti információm 17,5%-os VAT-ról szól, de könnyen utána lehet nézni. A vámfizetés unión belül nem játszik, még ilyen nagy értékben sem. De erre nem mernék megesküdni.
2013. jún. 18. 13:22
 5/6 anonim ***** válasza:
unión belül nincs vám
2013. jún. 18. 13:23
 6/6 A kérdező kommentje:
20% az áfa már kiderítettem. Köszönöm szépen mindenki válaszát :) És akkor vám nincs!!! Köszönöm!
2013. jún. 18. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!