Ha valaki halaszt az egyetemen-passzívon van-, akkor is jár az árvasági ellátás?
Figyelt kérdés
Most érettségiztem, viszont szükség lenne a pénzre, ezért szeretnék majd dolgozni, de akkor nem járna már az árvasági. Arra gondolta, h ha felvesznek egyetemre jövőre, passzívra állítom, és dolgozok. Akkor is megszüntetik az árvaságit, vagy csak felfüggesztik esetleg?
Előre is köszi!
2009. okt. 10. 18:12
1/9 anonim válasza:
Passzívon semmilyen támogatást nem lehet kapni.
2/9 anonim válasza:
az árvasági csak aktiv nappalin jár és ha fel is függesztik ha elkezdesz tanulni ujra kérheted...
3/9 A kérdező kommentje:
Na hát igen, 2. te értetted, erre vagyok kíváncsi. Mert nem mindegy h felfüggesztik v megszüntetik...
2009. okt. 12. 19:12
4/9 anonim válasza:
sztem mindegy...ha jogosult vagy rá(tanulsz nappalin és nem vagy 25) akkor visszakapod..ez nem egy gyerek hogy örökre le kell mondanod róla..:D
5/9 A kérdező kommentje:
Ok, csak mert most még nem járok amúgy egyetemre, de ha most megszűnik a tanulmányi viszonyom, akkor már elvileg nem tudom utána már igényelni, hiába járnék pl 1 év után egyetemre, tehát tanulnék újra. Akkor már nem adják. Ezért kérdem. :D
2009. okt. 12. 19:33
6/9 A kérdező kommentje:
Szóval ha 1 évig nem tanulnék, hanem pl dolgoznék v hasonló.*
2009. okt. 12. 19:34
7/9 anonim válasza:
ez nem igaz...akkor is adják hát mikor egyetemre mentem nyáron nem kaptam mert ugye nem volt jogviszonyom semmelyik sulival..utána még visszamenőleg is megkaptam..ahogy visszamész tanulni szerintem újra jár...
8/9 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is kifizették visszamenőleg amit nyáron nem utaltak, mert betöltöttem a 18-at, csak itt maradtam suliban 5. éven, de nem szeretném ezt befejezni.
De amikor tettem fel itt kérdést, h mi van ha 1 évig mondjuk most dolgoznék, és utána jelentkeznék egyetemre, akkor járna-e, arra azt írta vki h nem, ezért inkább tanuljak... Úgyhogy ezért nem tudom.
2009. okt. 12. 23:18
9/9 A kérdező kommentje:
De ezt akkor még megérdeklődöm tőlük is, biztos ami biztos, mert azért nem mindegy...
Köszi a válaszokat! =)
2009. okt. 12. 23:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!