Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Anyasági mellett 4 órában...

Anyasági mellett 4 órában dolgozhatok e? mi kell hozzá, a. m. k. , egyebek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 09:42
 1/3 anonim ***** válasza:
NEM! A terhességi-gyermekágyi segély 168 napig (alig 6 hónap), a gyed a gyermek 2 éves koráig jár. Ezekre az időszakokra járó jövedelem alapja a táppénzalapból számítódik, tehát társadalombiztosítási ellátásban részesülsz. Ezen idő alatt munkát nem vállalhatsz. Egyedül a gyes folyósítása mellett dolgozhatsz, akár 8 órában, mert a gyes alanyi jogon jár. Biztosan a kevés bevétel miatt gondolkodsz a munkavégzésről, de nem értelek, és ezért a válaszért biztosan lepontozol, de: annyira pici még a babád, szüksége van minden percben RÁD és nem másra. Ezeket az időszakokat pénzzel nem lehet pótolni, és biztosan ezért állapítottak meg minimum ennyi időt a gyermekek gondozása érdekében.
2009. okt. 9. 11:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy a kérdező a tgyás vagy a gyed időszakáról beszél.

"Anyasági" alatt lehet a főállású anyaságit (vagy mostani nevén gyermekvédelmi támogatást) is érteni :)

Ha ez utóbbiról van szó, akkor amellett lehet dolgozni, napi 4 órát, vagy saját otthonban időkorlátozás nélkül.

Rendes szerződés kell hozzá, hogy ez alkalmi, megbízási, határozott idejű v. határozatlan, lényegtelen.

[link]

2009. okt. 9. 11:51
 3/3 A kérdező kommentje:
rosszul tettem fel a kérdést!a főállásúra gondoltam,köszönöm válaszotokat!Az első válaszolónak:am. én is így gondolkozom,de most már a kicsi is /3/elkezdte az ovit,így ha lehet,egy kis mellékes nem árt.
2009. okt. 9. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!