Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem ez lenne a normális munka...

Nem ez lenne a normális munka és élet egy 2 gyermekes anyukának?

Figyelt kérdés

Van egy kedves ismerősöm, akinek van egy 5 és 3 éves gyermeke, a gyerek mellett 4 órában, reggel 8-tól délig dolgozik, majd elmegy bevásárolni, megfőz, megy a gyerekekért, várja haza a férjét. Ehhez természetesen az kell, hogy a férje nagyon jó keres, igazság szerint neki dolgoznia sem kellene, úgyis magasán átlag feletti életszínvonalon élnének, de neki kell, hogy hasznosnak érezze magát. Ami még tök jó, hogy a részmunkájával is egész jól keres, szóval minden körülmény adott.

A férje is otthon van 4-fél 5 felé, segít neki a gyerekeket nevelgetni. Ez az anyuka nagyon csinos is, mert így van ideje hetente 3x eljárnia konditerembe, meg tud a szépségápolásra is figyelni.

Nagyon szépen élnek, és úgy vagyok vele, hogy minden nőnek ilyen életet kellene élnie, és én ettől nagyon messzire vagyok..... :( Le se írom az én életem, mert ennek a teljes ellentéte....

2013. máj. 26. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Vagy lehetne fordítva is. De 3 és 5 éves gyerek mellett miért kell részmunkaidőben dolgozni? Már óvodások mindketten.
2013. máj. 26. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez a kényelmes embereknek normális. Aki szereti a munkáját és szeret dolgozni, az szívesen visszamegy teljes munkaidőbe.
2013. máj. 26. 17:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért döntött így, mert szeretné, ha több ideje lenne a gyerekekre. Délben végez, mindent megvesz, megfőz, azután együtt játszanak. Ha tehetném én is ezt tenném.
2013. máj. 26. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Az emberek többsége, ha tehetné, akkor napi fél óra munkával 3 milliót keresne.

Nagyon elméleti szinten mozgunk már.

2013. máj. 26. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen ez az álommeló és élet.

Na pont ez amit elvárok,csak nekem nincsen párkapcsolatom igazság szerint,de jól keresek jó szakmám van heti 4 konditerem.

Nekem lesz nőm csak ilyen lesz amit írtál,hogy jár ő is terembe mert ez alap lesz neki is,cserébe megadok neki mindent majd.

Ezért kell tanulni,képezni magad,kapcsolatokat építeni,karriert előtérbe helyezni és ilyen életed lesz és nőd is-->ez pasiknak szólt.

25F

2013. máj. 26. 17:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Ő szereti a munkáját tudtommal, legalább is ezt mondta nekem, de neki a család az első, a gyereknevelés és nem a karrierépítés. Ebben én semmi kivetni valót nem látok, mindenki másnak szenteli az életét, ő így döntött. Azért azt tisztázzuk le, hogy aki 2 gyereket nevel, annak nem feltétlenül a kényelemről szól az élete. A gyerekeken meg is látszik a nevelés, igaz én még csak 2x találkoztam velük, de tudnak köszönni, megköszönni, lehet velük beszélgetni, nem hisztisznek, hogy ez kell meg az kell.
2013. máj. 26. 18:04
 7/10 anonim ***** válasza:

És mi van az apákkal?

Talán nekik nem ez lenne az állom munkahely?

2013. máj. 26. 18:04
 8/10 A kérdező kommentje:
A férfiak is biztos elviselnék, de szerintem az se rossz hogy legkésőbb fél 5re otthon van, az én párom 7-8 felé ér haza......
2013. máj. 26. 18:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez egy nőnek biztos jó élet, de a férfinak nem biztos. Én a magam részéről nem tartanék el nőt! Ma sem teszem. A nők egyenjogúságot akartak, meg is kapták, de egy nő is dolgozzon azért. Jól keresek, mégsem tartok el egy nőt sem.

Nem kell minden nőnek ilyen életet élnie. Meseszerű az egész, még Nyugat-Európában is kevés család engedheti ezt meg magának. 2 fizetésből igenis jobb élni, mint 1-ből.

2013. máj. 26. 20:46
 10/10 A kérdező kommentje:
A férjét nem ismerem, de ő is akarta, hogy a felesége ne teljes állásban dolgozzon, sőt abban is benne lett volna, hogy ne dolgozzon, csak az anyuka akrta igazán, hogy legyen valami. Szerintem azért nem feltétlenül tragédiaként éli meg ezt egy férfi, és nem úgy érzi, hogy el kell egy nőt tartania, hanem örül, hogy az ő fizetése elég, hogy még 3 főt úgy eltartson, hogy így is meglegyenek a luxus körülmények. Azért csak ott van az a részmunkaiős fizetés is, amelyet már említettem, hogy nem rossz.
2013. máj. 26. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!