Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha külföldről rendelek 1 32gb...

Ha külföldről rendelek 1 32gb pendrivét 1000ft-ért akkor kell vámot fizetni? Nem EU-ból jön.

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 13:33
 1/10 anonim ***** válasza:
4.000HUF-ig nem kell sem vamot, sem afat fizetned, de pendrive-bol es semmilyen masfele memoriabol nem szabad olcso noname kinait rendelni, nagyon gyenge a minoseguk, hamar tonkremennek, ha egyaltalan mukodokepes allapotban ernek el hozzad.
2013. máj. 21. 13:40
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem EU-n belül rendelsz akkor kell vámot fizetni kivéve kínából és a hasonló ázsiai országokból.

Nem tudom már pontosan de nem kell vámot fizetni ha az USA-ból vagy Angliából rendelsz.

2013. máj. 21. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Ilyen baromságot, mint amit #2 mond rég olvastam. Nincs kivételezés az országok között, ha a vámunión (=EU) kívülről kapsz vám- és adóértéket (ez két különböző határ) meghaladó terméket, arra megy a vám és az ÁFA.

1000Ft mindkettő alatt van, így nem kell semmit se fizetned rá.

2013. máj. 21. 13:49
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

2. vagyok

nem baj, hogy rendszeresen rendelek kintről? van tájékoztató is tudod.

el kellene olvasni

2013. máj. 21. 13:52
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Értem, buci. Ugyan linkeld már nekem azt a NAV-os tájékoztatót, amiben leírták, hogy USA, Kína és a "hasonló ázsiai országok" (miben hasonló? szemferdeségben? pandamacik számában?) vámmentesnek számítanak nálunk, mert ekkora hülyeséget tényleg nagyon rég olvastam. Angliát pont el sikerült találnod, mert mily meglepő, az EU és az vámmentes.
2013. máj. 21. 13:58
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogok belinkelni ugyan semmit.

Ha ennyire szerencsétlen vagy akkor az vagy. Ez ellen nem lehet mit tenni.

Rendelj kintről aztán megtudod!

Csak úgy mellesleg megjegyezném, fészen kérdezd meg azokat akik csináltak oldalt, (hogy rendelj külföldről olcsón stb...) vajon ők fizetnek-e?

Nagyokos

2013. máj. 21. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Rendelek kintről rendszeresen és tudom, hogy hülyeséget beszélsz / szándékosan hazudsz. Nem tudom melyik a rosszabb.

Ha neked esetleg vám- és adóértéket meghaladó kínai rendeléseid átcsúsztak a vámon (nem szúrták ki ellenőrzésre) az a puszta szerencsédnek köszönhető, NINCS OLYAN, hogy Kínából vagy akármilyen más nem-EU országból rendelni vámmentesen lehet.

2013. máj. 21. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Blablabla

Nem érdekelsz. Nyugodtan hajthatod a magadét.

2013. máj. 21. 14:18
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

Linkek, amik szintén azt bizonyítják, hogy mennyire hihetetlenül igazad van, mert képes voltál valami random szürkeimportos facebook csoport nevét (:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) megemlíteni:

[link]

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..

2013. máj. 21. 14:23
 10/10 anonim ***** válasza:

22 EUR az ÁFA fizetés határértéke, 150 EUR a VÁM fizetés határértéke elektronikai cikkekre.

Tehát egy 1000 ft-os pendrivera semmit nem kell fizetned.

Bár az is igaz, hogy az ilyes state drive-okból az olcsók nagyon rossz minőségűek, néha csak heteket / hónapokat működnek. Nem érdemes megvenni őket.

2013. máj. 21. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!