Befizettem a tartozást, de nem szállnak le a behajtók. Hová kell fordulni ilyenkor?
Elsözör is nem mindegy hova fizetted be.
Ha volt egy banki tatrtozásod, és azt ök leadták a behajtóknak akkor onnantól kezdve a tartozást a behajtóknak kell fizetned.
ìgy ha még is a banknak fizetted akkor rossz helyre ment a pénz. A banknak vissza kell azt adnia, és a behajtókhoz küldened.
ha viszont a behajtóknak fizetted, akkor másold le a csekket, és alevelüket és küld el nekik levélben, mellékelve hogy kéred a tartozás törlését mert idöben befizetted.
A behajtóknak fizettem be a csekket, és velük beszéltem telefonon. (Vagyis beszéltem volna, ha a engedett volna szóhoz jutni, és nem csapja le.) A szelvényen rajta van a dátum, de azt mondta a csaj, "nem szükséges elküldeni", azaz nem fogadják el a bizonyítékot, amivel igazolhatnám, hogy időben megtörtént a befizetés! Reklamálni sem tudok, ha leteszik a telefont, miután gyorsan lezavarják a fenyegezőzést.
Kérdés: határidőnek a pénz beérkezése számít, vagy a befizetés? Mert én úgy értelmeztem a levélben írottakat ("amennyiben tartozását kiegyenlítette..." stb), hogy a befizetés napja számít, mivel én csak azért tudok felelősséget vállalni. Hogy hány nap alatt intézi a posta, azt én már nem tudhatom, és befolyásom sincs rá!
Legalább 2 éve minden szolgáltató azt kéri, hogy a befizetési határidőre kell a pénznek HOZZÁ beérkeznie.
A Posta is feliratokon közli, hogy 1-2 nap kell, amíg a nála befizetett pénz megjelenik az "érkezési" oldalon.
Ezen az alapon nem hazudott senki, hiába nézed a feladási dátumot, nem az számít....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!