Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rövid időn belül, ilyen nagy...

Rövid időn belül, ilyen nagy összeg?

Figyelt kérdés

Olvasgattam már hasonló jellegű kérdéseket itt és az az igazság, hogy szinte alig 'mertem' kiírni ezt, mivel az emberek többsége nem pont segítő szándékkal viszonyul a kérdezőhöz, hanem inkább kioktatva. Én nem akarok rosszindulatoskodni, szimplán lenne egy kérdésem.

Egyetemista vagyok, nagyon rossz anyagi körülményekkel. Amellett, hogy tanulok, diákmunkából próbálom fedezni a kiadásaimat. A családom nagyon szegény, tanulmányaim kezdetekor is megmondták, hogy nem tudnak majd támogatni. Teljes mértékben magamat hibáztatom, amiért felelőtlenül elkezdtem a sulit, miközben előre tudhattam, hogy nem fogom bírni a költségeket. Nem akarok egy regényt írni.. az lenne a lényeg, hogy most egy nagyobb összegű tartozásom van neptunban (kolidíjak, késedelmi díjak), ami miatt nem tudok vizsgákat felvenni, és ha nem vizsgázom le kb. másfél hónapon belül, akkor igencsak nagy bajban leszek. Már a kamatospénzen gondolkodok.. Jól tudom, hogy attól meg aztán még nagyobb gondban lennék, de már kezdem elveszteni a fejem és a reményeim. Van lehetősége egy egyetemistának bármiféle kölcsönhöz jutni? Vagy került már valaki hasonló helyzetbe? Hogy lehetne ezt megoldani? Nagyon köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 14. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Holnapig tudsz diákhitelt igényelni.
2013. máj. 14. 14:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez pont két héttel a vizsgák előtt jutott csak eszedbe?

Igen, diákhitel, nem is értem, hogy nem jártál ennek még utána. Meg a hátrányos helyzetűek ösztöndíjai, Bursa Hungarica, privát alapítványi dolgok, a lakhelyed önkormányzatánál érdeklődni, stb., ilyeneknek miért nem jártál utána, ha ennyire gázos a pénzügyi helyzet?

Méltányossági kérvény alapján késleltetett fizetést, esetleg bizonyos költségek eltörlését meg a dékántól/rektortól kérhetsz, erről a TO tud biztosat mondani

2013. máj. 14. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!