Mit tehetek ha most kaptam egy fizetési felszólitást a biróstól T-Mobil taartozásról, de előtte 1,5 évig hozzám sem szóltak. Februárig fizetgettem nekik, de utána munkanélküli lettem. Ebben az esetben mit lehet tenni?
Semmi mást nem tudsz tenni : FIZESS!
Minél előbb, annál kevesebb +kamat és +büntetés jön rá a tartozásodra...
Ha kiadják a tartozásodat behajtócégnek, akkor az ő munkadíjukat is fizetheted...
Vagy ha végrehajtónak adják át, akkor fillérekért fogják elárverezni az értékeidet... :-[
Mikor munkanélküli lettél, azt hitted, hogy attól, mert nem jött felszólítás, már nem tartozol?? Hihetetlen milyen emberek vannak!
Az előbb szóló jól írta, inged-gatyád rámegy, ha nem fizetsz, a szomszédunkból nyáron vittek el minden mozdítható tárgyat, T-Mobil tartozás miatt.
Egy "minta" a bíróságnak címzett válaszodhoz:
Tisztelt Bíróság!
A 2009. szeptember xx. keltezésű, Pk.xxxxxx/2009/x-es számú Fizetési meghagyást a t. Bíróságtól megkaptam.
Ez úton jelentem be a nyitva álló határidőn belül, hogy jelen fizetési meghagyást ELLENTMONDÁSSAL kívánom megtámadni, és egyben kérem a jogosultat az ügy peresítésére - vagy nekem igazat adva a bírósági érvényesítés visszavonására.
Teszem mindezt azért, mert jogosult az elmúlt 19 hónapban (2008 februárjától) jelen fizetési meghagyás kézbesítéséig egyéb igazolható módon meg nem keresett a fizetési meghagyásban rögzített összeggel kapcsolatosan, így hivatkozva a 2003. évi C (az Elektronikus hírközlésről szóló) törvény 143. § (2) bekezdésére kérem az érvényesíthetőség elévülésének megállapítását.
A hivatkozott törvényhely szerint "Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el." A jogosult - mint már jeleztem - számomra az elévülés megszakításához vezető megkeresést felém nem intézett, emellett nem adtam okot az elévülés nyugvására. Bejelentett lakóhelyemen (vagy tartózkodási helyemen) élek, itt a postai küldeményeket átveszem, az elmúlt időszakban lakóhelyet, tartózkodási helyet nem változtattam. Valamint jogosult követelése távközlési szolgáltatásból eredő, így a hivatkozott törvényhely alkalmazandó.
A követelés érvényesíthetőségének elévülése okán a jogosult bírósági kényszerrel követelését már nem érvényesítheti.
Mivel az elévülési kifogást csak kérésre kell figyelembe venni, így ez úton kérem a t. Bíróságot - hogy ellenkező bizonyításig - az elévülést figyelembe venni szíveskedjen és a megküldött fizetési meghagyás jogerősítését ne tegye meg.
Kérésemet megismételve maradok tisztelettel,
Kis Piroska
kötelezett
1000 Nyenyőháza, Nyúlbél utca 10.
Ha februárig 'fizetgetett' nekik,akkor onnan számolják az esetleges elévülést.
Valószínű azért nem szóltak hozzád,mert fizettél. és mikor nem....szépen előszedtek...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!