Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy nem utaltal...

Elképzelhető, hogy nem utaltal el a pénzt?

Figyelt kérdés
Szóval várok pénzt, egyfajta kártérítést, és az illető elvileg elutalta nekem szerdán, viszont sem csütörtökön, sem péntek este nem volt a számlámon a pénzt. Azóta még nem néztem. A párom azt mondja, már meg kellett volna kapnom. Először azt hittem esetleg rossz számra utalta az illető, de leírta, hogy mire utalta, és a szám stimmel. Lehetséges, hogy el sem utalta, vagy milyen más ok lehet még, ami miatt nem kaptam meg? köszi
2009. szept. 28. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Bankok közötti átutalás 2 -3 nap, tehát már meg kellett volna kapnod a pénzt.

Hosszabb lehet az átutalás, ha külföldi bankban lévő számláról, ha magyar bankból, de nem forintszámláról történt az utalás. Ez kb. 5-7 nap.

Ha lekötött pénze volt és úgy utalt, akkor kb. 3 nap amíg visszajön a folyószámlájára, és utána 2 nap az utalás, tehát kb. 5 nap.

Ha nem interneten utalt, akkor is lehet, hogy a bank valamiért nem fogadta el az utalását (rosszul adta meg a számlatulajdonos nevét /a te számlád tulajdonosáét/, elírt valamit az utaláson, nem fogadták el az aláírását...)

Tehát nézzen utána ő is, küldje el neked a visszaigazolást és akkor te is utána tudsz nézetni a saját bankodnál

2009. szept. 28. 09:07
 2/10 anonim ***** válasza:
A bank nem ellenőrzi, hogy a számlatulajdonos (címzett) neve azonos-e a megadottal.
2009. szept. 28. 09:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi! De visszaigazolást csak úgy tud mutatni, ha nem neten utalt, igaz? Ha neten utalt, akkor elvileg nincs nyoma. Mármint olyan nyoma, amit meg tud nekem is mutatni. Az a baj, hogy annyira nem bízom az illetőben, de rátámadni sem akarok addig, amíg nem vagyok biztos.
2009. szept. 28. 09:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja még annyit, ha ő mondjuk neten utalt, és véletlenül elütötte a számot, akkor nem jön vissza igazolás, hogy mondjuk nincs ilyen számlaszám? Szóval ebben az esetben mondhatja azt is, hogy félreütötte, soha sem tudom meg, hogy valójában elutalta-e? De elvileg, amikor kértem, hogy küldje el sms-ben, hogy milyen számra küldte, akkor jó számot küldött vissza.
2009. szept. 28. 09:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Az internetes utalásról is kap visszaigazolást amit kinyomtathat. (Persze, ha nagyon akarja, akkor manipulálhatja)

A kézi utalásnál ellenőrzik a nevet.

2009. szept. 28. 09:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is! Azt még megkérdezhetem, hogy hogyan tudja manipulálni? Most azt mondta a könyvelő néni a szomszéd irodában, hogy mind a netesről, mind a kézi utalásról van elvileg visszaigazolás. Tehát ha nem érkezik meg a pénz, akkor elvileg kérhetem, hogy mutassa meg az igazolást. De most ezzel beparáztattál, hogy tudja manipulálni!
2009. szept. 28. 09:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy a netes visszaigazolást kinyomtatás előtt manipulálhatja és úgy nyomtatja ki, tehát ennek nem sok értelme van. A késésnek lehet az is oka, hogy ő pl. szerda este utalta neten keresztül, aminek nála már nyoma van, de a banki munkaidő ilyenkor már lejárt és ténylegesen csak következő reggel történik a dolog. Mi egyszer parkolós csekk utalásával jártunk így, este 7 körül lett utalva és a visszaigazolást csak másnapról kaptuk meg, amikor is már lejárt az 5 nap. Ha postán adtuk volna fel, a csekken az aznapi dátum lett volna. Én erre előtte nem is gondoltam volna, azt hittem, a netes utalás azonnali, ahogy a nevében is benne van (Azonnali forint átutalás néven futott). Mondjuk ezzel a számítással simán csúszhat egy napot a dolog, a hétvége nem számít.

A másik pedig az, hogy az illető hiába neten utalt, attól még, ha bemegy a bankjába, ott kérhet hivatalos igazolást is arról az adott utalásról, ami tartalmazza a megadott számlaszámot, az összeget és a dátumot is (meg még biztos más dolgokat is). Tehát, ha ma sem jönne meg a pénzed, kérheted, hogy ilyen igazolást szerezzen be.

2009. szept. 28. 10:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is! Ha nem érkezik meg a pénz, akkor megkérem, hogy menjen be a bankba, és küldjön nekem egy hivatalos igazolást.
2009. szept. 28. 10:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Ezt most nem értem. Megkérdeztem az OTP ügyfélszolgálatán, hogy lehet-e manipulálni kinyomtatás előtt az igazolást, és azt mondták hogy nem. Akkor most lehet vagy nem?
2009. szept. 28. 10:37
 10/10 anonim válasza:
Nem,azt biztos,hogy nem lehet,nyugi! esetleg az sms-es számlainformációt tudja manipulálni.
2009. szept. 30. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!