Elképzelhető, hogy nem utaltal el a pénzt?
Bankok közötti átutalás 2 -3 nap, tehát már meg kellett volna kapnod a pénzt.
Hosszabb lehet az átutalás, ha külföldi bankban lévő számláról, ha magyar bankból, de nem forintszámláról történt az utalás. Ez kb. 5-7 nap.
Ha lekötött pénze volt és úgy utalt, akkor kb. 3 nap amíg visszajön a folyószámlájára, és utána 2 nap az utalás, tehát kb. 5 nap.
Ha nem interneten utalt, akkor is lehet, hogy a bank valamiért nem fogadta el az utalását (rosszul adta meg a számlatulajdonos nevét /a te számlád tulajdonosáét/, elírt valamit az utaláson, nem fogadták el az aláírását...)
Tehát nézzen utána ő is, küldje el neked a visszaigazolást és akkor te is utána tudsz nézetni a saját bankodnál
Az internetes utalásról is kap visszaigazolást amit kinyomtathat. (Persze, ha nagyon akarja, akkor manipulálhatja)
A kézi utalásnál ellenőrzik a nevet.
Az igaz, hogy a netes visszaigazolást kinyomtatás előtt manipulálhatja és úgy nyomtatja ki, tehát ennek nem sok értelme van. A késésnek lehet az is oka, hogy ő pl. szerda este utalta neten keresztül, aminek nála már nyoma van, de a banki munkaidő ilyenkor már lejárt és ténylegesen csak következő reggel történik a dolog. Mi egyszer parkolós csekk utalásával jártunk így, este 7 körül lett utalva és a visszaigazolást csak másnapról kaptuk meg, amikor is már lejárt az 5 nap. Ha postán adtuk volna fel, a csekken az aznapi dátum lett volna. Én erre előtte nem is gondoltam volna, azt hittem, a netes utalás azonnali, ahogy a nevében is benne van (Azonnali forint átutalás néven futott). Mondjuk ezzel a számítással simán csúszhat egy napot a dolog, a hétvége nem számít.
A másik pedig az, hogy az illető hiába neten utalt, attól még, ha bemegy a bankjába, ott kérhet hivatalos igazolást is arról az adott utalásról, ami tartalmazza a megadott számlaszámot, az összeget és a dátumot is (meg még biztos más dolgokat is). Tehát, ha ma sem jönne meg a pénzed, kérheted, hogy ilyen igazolást szerezzen be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!