Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van jogkövetkezménye ha...

Kezdő bróker kérdése:

Van jogkövetkezménye ha magányszemélyként 2-3 másolt terméket (replica) hírdetek?

Figyelt kérdés

Kaptam egy úgymond fenyegető levelet valami: kereskedes.net - től. Hogy köszönjük információit, levizsgáljuk hogy legálisan hírdeti-e a termékeit.

Az lenne a kérdésem, hogy másolt terméket ( FELVAN TŰNTETVE, HOGY REPLICA TERMÉK ), el lehet adni ugye aprod.hu-n vagy máshol.

FONTOS KÉREM SEGÍTSENEK, CSAK AKIK VALÓJÁBAN ÉRTENEK HOZZÁ.

Van-e valamilyen jogkövetkezménye ennek.

2013. ápr. 29. 22:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem Amerikában vagyunk, a replica nem ismert fogalom. A hamisítvány annál inkább.
2013. ápr. 29. 22:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Kérem a kérdésre válaszoljon ! ! ! ! ! ! !
2013. ápr. 29. 23:10
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

Btk.:

Versenytárs utánzása

419. § (1) Aki a versenytárs hozzájárulása nélkül árut olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs vagy annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, vagy forgalomba hoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű vagy értékű utánzott árura követik el.

2013. ápr. 29. 23:12
 4/12 A kérdező kommentje:

Ez kikre vonatkozik?

Ha eladtam 1-2 fejhallgatót ami másolt volt, DE FELTŰNTETTEM hogy másolt a termék, s elküldtem mindenkinek a terméket.

Akkor felelősségre vonhatnak e-miatt ?

Mit akarnak tőlem? 1-2 darabot adtam el.

JOGI KÖVETKEZMÉNYE VAN?

2013. ápr. 29. 23:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Tudod értelmezni, amit fent írtam?

Igen, van jogkövetkezménye, büntetőeljárás és max. 1 év szabadságvesztés ha valaki feljelent.

Nem az számít, hogy feltüntetted, hogy replika, hanem az, hogy volt-e hozzájárulásod az eredeti jogtulajdonostól.

2013. ápr. 29. 23:34
 6/12 A kérdező kommentje:
Ülj le egyes.
2013. ápr. 29. 23:38
 7/12 A kérdező kommentje:
AKKOR ENNYI ERŐVEL MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK A 30%-A BÖRTÖNBE KERÜLHET, HISZEN MENNYI REPLICA TERMÉKET ÁRULNAK MIND VATERÁN, APRODON, EXPRESSZEN.
2013. ápr. 29. 23:39
 8/12 A kérdező kommentje:
De nem ma !
2013. ápr. 29. 23:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem vigyázz, nehogy lecsapja az intelligenciád a biztosítékot. Megmondtam én is és mások is, hogy amit csinálsz az ILLEGÁLIS. Igen, az illegális dolgoknak vannak jogkövetkezményei. A bíró lesz.rja, hogy honnan loptad a kínai rolexedet, nem mentesít a törvény hatása alól az, ha "bevallod", hogy kamut árulsz.
2013. ápr. 30. 00:16
 10/12 A kérdező kommentje:

Itt a levél:

Rendben köszönjük az információkat, ellenőrizni fogjuk hogy legálisan árulja-e ezeket a termékeket.

üdv. kereskedes.net

1054 Budapest, Széchenyi u. 2.

2013. ápr. 30. 00:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!