Van jogkövetkezménye ha magányszemélyként 2-3 másolt terméket (replica) hírdetek?
Kaptam egy úgymond fenyegető levelet valami: kereskedes.net - től. Hogy köszönjük információit, levizsgáljuk hogy legálisan hírdeti-e a termékeit.
Az lenne a kérdésem, hogy másolt terméket ( FELVAN TŰNTETVE, HOGY REPLICA TERMÉK ), el lehet adni ugye aprod.hu-n vagy máshol.
FONTOS KÉREM SEGÍTSENEK, CSAK AKIK VALÓJÁBAN ÉRTENEK HOZZÁ.
Van-e valamilyen jogkövetkezménye ennek.
Btk.:
Versenytárs utánzása
419. § (1) Aki a versenytárs hozzájárulása nélkül árut olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs vagy annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, vagy forgalomba hoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű vagy értékű utánzott árura követik el.
Ez kikre vonatkozik?
Ha eladtam 1-2 fejhallgatót ami másolt volt, DE FELTŰNTETTEM hogy másolt a termék, s elküldtem mindenkinek a terméket.
Akkor felelősségre vonhatnak e-miatt ?
Mit akarnak tőlem? 1-2 darabot adtam el.
JOGI KÖVETKEZMÉNYE VAN?
Tudod értelmezni, amit fent írtam?
Igen, van jogkövetkezménye, büntetőeljárás és max. 1 év szabadságvesztés ha valaki feljelent.
Nem az számít, hogy feltüntetted, hogy replika, hanem az, hogy volt-e hozzájárulásod az eredeti jogtulajdonostól.
Itt a levél:
Rendben köszönjük az információkat, ellenőrizni fogjuk hogy legálisan árulja-e ezeket a termékeket.
üdv. kereskedes.net
1054 Budapest, Széchenyi u. 2.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!