Hol tudom ellenőrizni, hogy a vállalkozó akinél dolgoztam működik-e még?
Jelenleg gyeden vagyok. A főnököm azt mondta szeptemberben megszünteti a vállalkozását. Mivel évek óta nála vagyok így végkielégítést kell fizetnie ha valóban megszűnik a vállalkozás. Sajnos kinézem belőle,hogy nem szól,hogy menjek a pénzemért... :S
Próbáltam keresni a neten a cégjegyzékben,de nem találtam sem név,sem adószám alapján.
pedig, ha meg is szünt a cégjegyzékben benne marad, csak megszüntnek lesz írva.
egyébként ha felszámoltatja a céget akkor ki kell léptetnie vagy a felszámoló fog kiléptetni, amiröl fogsz kapni egy papírt, így tudod hogy megszünt-e a munkaviszonyod.
Köszi!
Én is csodálkoztam ,mert azt írták ,hogy minden Mo-n működő és megszűnt cég megtalálható...
Mivel egyéni vállalkozóról van szó, a cégjegyzékben nem szerepelhet.
Az APEH.hu-n lehet lekérdezni:
jobboldalt van az ADÓALANYOK LISTÁI innen az ÁFAALANYOK és az EGYSZERÜ KERESÉS-nél lekérdezve kihozza az adószámot 1-25 a vége és a nevet: Fekete György József. Szóval ezek szerint még létezik a vállalkozása. Itt ugyan nem ír ki olyat hogy felszámolás alatt van-e, de egyéni vállalkozásnál ilyen nincs is. Csak leadja a vállalkozói igazolványát az okmányirodában és kész.
Szóval még van munkahelyed.
Köszönöm! Nem is tudtam,hogy van második neve is,pedig 11 éve dolgozom nála kisebb-nagyobb megszakítással.... :D
Még egyszer köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!