Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha rendelek és paypal-en...

Ha rendelek és paypal-en keresztül fizetek, mi a garancia, hogy el is küldik a csomagot?

Figyelt kérdés

[link]

A fenti oldalról akarok 3 léptetőmotort vásárolni, ami 117 dollárba kerül. Ekkora összegnél ki garantálja, hogy el is küldik a motorokat? Ilyen erővel bárki tud csinálni egy weboldalt és szedni le a pénzt. A fenti oldal meg nem is tűnik valami komolynak ami a rendeléseket illeti. Nem ír semmit a szállításról vagy a megrendelés folyamatáról.

2013. ápr. 15. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:

100 százalékos értékelésű eladó, szerintem korrekt

[link]

az eBayen keresztül rendelj tőlük

2013. ápr. 15. 22:18
 2/7 Shai-Hulud ***** válasza:

A Paypal csak akkor fizet az eladónak, ha te visszaigazoltad, hogy hiánytalanul megkaptad a megrendelt árut. (Addig a Paypal is jól jár vele, mert nála kamatozik a pénzed.)

Ha nem kapod meg az árut 60 napon belül, akkor a Paypal visszafizeti neked.

Nem a kínai eladóban kell megbíznod, hanem a Paypal-ban, mert az adja a visszafizetési garanciát.

2013. ápr. 15. 22:51
 3/7 anonim ***** válasza:

sajnos több dologban is téved a második válaszoló

"A Paypal csak akkor fizet az eladónak, ha te visszaigazoltad, hogy hiánytalanul megkaptad a megrendelt árut."

ez nem igaz, mert azonnal megkapja a pénzt az eladó, és ki is veheti a saját bankszámlájára (tapasztalat)

"Ha nem kapod meg az árut 60 napon belül, akkor a Paypal visszafizeti neked. "

nem 60 hanem 45 napon belül, és akkor sem gombnyomásra, hanem egy eljárás lefolytatása után, amiben nem biztos hogy a te javadra döntenek, de többnyire igen

"Nem a kínai eladóban kell megbíznod,"

ez konkrétan egy USA beli eladó, és 1öö százalékos pozitiv feedbackje van ez eBayen

és még annyit, hogy az ebayen alkalmazott feedback rendszer nem teszi függő státuszba az eladó pénzét

a második válaszoló azt állitotta, hogy a pénzt csaka visszajelzés elkészitése után kapja meg az eladó, de ez tényszerűen NEM IGAZ

nem hálás szerep kijavitani valakit, de a kérdezőt nem akarom tévedésben hagyni

2013. ápr. 15. 23:15
 4/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Második vagyok, és BOCSÁNAT, amit írtam, az valóban nem az e-Bay-re igaz, hanem az Aliexpress-re.

Teljesen jogos a kiigazítás!

Az e-Bay valóban kifizeti az eladónak, és te maximum utólag kérhetsz eljárást az eladó ellen. Mondjuk az eljárást a Paypal folytatja le, valószínűleg korrekten, hiszen nekik nem érdekük, hogy elégedetlenek legyenek a vásárlók.

Az Aliexpress vásárlóvédelméből:

"2. Payment Protection

Your payment is only released to the seller after you confirm* satisfactory condition of your purchase. You can also track the progress of your delivery at anytime."

"5. Refund Protection

AliExpress has a comprehensive dispute process that protects you when you are unhappy with your transaction and get your refund."

Ez azért más, mint az e-Bay.

2013. ápr. 15. 23:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Ma meg is rendelem.
2013. ápr. 16. 14:36
 6/7 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok, rendeltem kabátot az Ebayről de törölték az eladót, és lehet h nem is fogja nekem postázni. Most az Ebaynél vagy a Paypallnál kell reklamálnom? Az Ebay leveléből azt szűrtem ki, hogy a várható szállítási idő végét meg kell várnom, és csak utána jelezhetem egy "case" nyitásával, hogy nem jött meg a termék, 30 napon belül tehetem ezt meg. Jól értelmeztem?
2013. nov. 15. 17:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Az ebay-en jól olvasd el az ilyen esetekre vonatkozó szabályokat. Szerintem sokat amúgysem tehet az ebay, ezért eléggé rizikós a vásárlás. Nekem szerencsére megérkeztek rendben a motorok.
2013. nov. 15. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!