Internetes átutalásos vásárlás hogy történik a háttérben?
úgy értem, hogy meg kell adni a bankkártya számát meg a biztonsági kódot, de ebből hogyan tudják ilyen gyorsan levenni a pénzt? a banknak küldenek egy üzenetet, a bank ellenőrzi honnan, és leszedi? v nem ellenőrzi?
csak érdekel engem ez, hogy ez hogy is történik
A kártyaelszámoló központtal a banki szerverek kapcsolatban vannak, amikor indítasz egy tranzakciót, akkor van egy "kérés" a kártyát kiszolgáló számla felé, és ha a válasz az, hogy a fedezet rendelkezésre áll, akkor zárolásra kerül az összeg, és a tranzakció sikeres.
Ezek kizárólag online rendszerek esetén működnek, itt azonnali fizetés van.
De léteznek offline rendszerek, ahol a banki feldolgozás, vagy online rendszerbe ültetés időt vesz igénybe. Ilyenkor nincs fedezetellenőrzés, csak az online tranzakciókor történik meg az ellenőrzés. Itt a te felelősséged a megfelelő fedezet biztosítása. Ez utóbbi ritka, bár én már többször találkoztam vele külföldön és belföldön egyaránt.
értem köszönöm :)
csak eleinte fura volt, hogy online semmi kód, csak az a biztonsági szám kell, és így akkor nagyon kell vigyáznom a kártyámra :D
"így akkor nagyon kell vigyáznom a kártyámra :D"
Ez így van! Ugyanúgy, mintha kp lenne nálad. Illetve a limitet kedved szerint változtathatod. Valamint ha úgy érzed valaki lenyúlta a kártyádat (vagy akárcsak a számát, hiszen az is elég ugye) akkor rögtön le tudod tiltani telefonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!