Miért ennyire magas a PayPal árfolyama, melyik módszerrel olcsóbb a vásárlás?
PayPal-omat kártyámmal használom összevonva E-bay-es vásárlásaim alkalmával. Buy it now gomb leütésénél mindig jóval alacsonyabb árat ír ki forintban, mint végül a valós összeg lesz...ez elég dühítő... Miért nincs oldal ahol mutatja a PayPal, hogy 1 dollárnak mennyi az árfolyama? Mai napon 237 Ft ami szerintem sok....ezzel kiszámolva a levont összeg kártyámról még igy is több....miért? Tudom,h ogy kiírja hogy 1 Huf 0,0042 dollár, de elég macerás igy frissitgetni, nem tudhatom ez mikor lehet alacsonyabb...
Melyik fizetési módszerrel járhatok a legjobban?
példa:
vásárlásom 23.93 dollár
kiírt összeg 5211.58 Ft
valós ár forintban 5688
kártyámról levont összeg 5835 Ft....
Azért ilyen magas a PP árfolyam, mert ha az alatt a 3-5 nap alatt, amíg a valós könyvelés lezajlik változna a HUF-USD árfolyam, te akkor is ezt az összeget fizeted, a kockázatot a PP állja.
Fizetés során kiválaszthatod azt az opciót is, hogy ne PP váltsa át az összeget, hanem rábízza a bankodra. Ez esetben a könyvelés pillanatában érvényes banki árfolyamon fogják váltani a pénzt.
Aktuális pillanatban az 99%-ban JOBB neked, mint a PP árfolyama. De ha az elkövetkezendő 3-5 napban gyengül a forint akkor megszívhatod. Ez a rizikód.
Köszönöm! Nagyon hasznosak voltak a válaszok! Akkor, ha legközelebb vásárolok jobban teszem, ha átállítom...most kb 10 Ft-os a különbség ez azért nem kedvés, de szerencsére nem olyan sokat költöttem. Legközelebb figyelek erre.
PayPal-on belül állíthatom ezt be, vagy a a megvásárolt termék után a paypal kifizetési oldalt hozza be?
Sajnos ilyen leírást neten nem találok, hogy magamtól kikeressem. Köszönöm segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!