Tegyük fel, hogy Magyarországon egy pénzváltónál veszek mondjuk 100 000 forint értékben eurót, és kiviszem mondjuk Szlovákiába, ahol szintén vételi áron visszaváltom forintra egy jobb váltónál. Lehet-e így pénzt keresni?
"Köszi, de írtam, hogy mindkétszer a vételi árral kéne kalkulálni."
Mutass nekem egy pénzváltót, ahol VÉTELI árfolyamon veszel Eurót, tehát jelenleg olyan 285-290 körül. Amikor te VESZED az Eurót, akkor a pénzváltó neked ELADÁSI árfolyamon fogja adni (jelenleg 305-310 körül). Úgyhogy ne számolj mindkét esetben vételi árfolyammal.
inkább tőzsdézz, ha ilyen terveid vannak. Megspórolsz sok sok időt és hamar rájössz, hogy ezzel csak veszíthetsz.
Kivéve, ha kifogsz egy jó árfolyammozgást és nem 100e Ft os tőkével ugrassz neki, talán még profitálhatsz is belőle. De sokat kell tanulnod hozzá nem 1 hét alatt fogod megérteni a forex kereskedést.
4-es, jól írod nem az, de azért nem ilyen durva a helyzet, hogy 5-10 forintok lennének a különbségek (csak bankoknál).
Pl. ha 300 forint az euró, akkor a vételi árfolyam 297-8, az eladási 302-3.
Értelmetlen kérdés!
A kérdező feltehetően 10-11 éves, nem értem miért nincsen moderáció ilyen kérdésekre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!