Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » árvaellátás és özvegyi megszűn...

árvaellátás és özvegyi megszűnik-e?

Figyelt kérdés
4éve vagyok özvegyi nyugdíjon,illetve két lányom kapja az árvaellátást,7 és 4 éves a kicsi.Az lenne a kérdésem,ha most férjhez megyek,mi ilyenkor a teendő,be kell írni a NYUGDÍJHOZ hogy férjhez mentem,név változtatást is le kell nekik írnom,illetve az özvegyit tudom,hogy elveszik de ilyen esetben az árvaellátást nem szabadna mivel az a gyerekeknek jár,ha jól gondolom.Aki tudja,hogy mi ilyenkor a teendő az írjon nekem.Mert nem tudom házasságkötés után milyen nyomtatványokat kell újra kitölteni,illetve mit vesznek el és mit nem.válaszokat előre köszönöm!
2013. ápr. 10. 18:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Árvaságit szerintem nem veszik el, mert jogilag attól hogy te hozzá mész nem lesz az apjuk ahhoz örökbe kellene fogadnia. Bár ez csak szerintem dolog.

Az tudom, hogy az özvegyi haszonélvezeti jog megszűnik ha az özvegy újraházasodik.

2013. ápr. 10. 18:38
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. ápr. 10. 18:53
 3/3 anonim ***** válasza:
az árvaellátási jár, míg tanulnak vagy be nem töltik a 23 éves kor ( ebben a korhatárban nem vagyok biztos, lehet h 22 v 26), de szerintem az özvegyi igen.
2013. ápr. 10. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!