Milyen büntetéssel sújthatom a beosztottamat, ha a céges autó jogosulatlanul használta (részletek lent)?
Ez attól függ hogy mennyire voltak lepapírozva a szabályok.
Pl. Nálunk két féle céges jármű van. Jelölt, cég logo-s autó, és jelöletlen autó. A cég logos-autók egy flotta cégtől vannak,még a jelöletlenek egy autókölcsönzőtől.
Mivel átlagban 70-80 főnek van a cégnél valamilyen céges autója így nálunk a jó öreg "papíros" rendszer van. Ha megérkezik a munkába, a portán a biztonsági szolgálatnak leadja az autó kulcsát, papírjait és aláírja. Ha vége a melónak, felveszi őket és szintén aláírja. Papíron minden rögzítve van,ki és mire használhatja a céges flottát.
A jelöletlen autókat magán használatra is lehet, de ahhoz nincs benzinkártya. A cég logo-s autókat kizárólag munkához és a munkával kapcsolatos utazásokhoz lehet használni. És mivel jár hozzá benzinkártya is, így elég szigorú a kontroll.
Amennyiben volt valamilyen írásbeli szerződés az autó használati körülményekről, egy figyelmeztetés abszolút jogos.
Nem a szakmámba vág. Teljesen más területen dolgoztam, dolgozok és most találkoztam először ezzel a jelenséggel az új munkahelyemen. Lehet nem is az én tisztem ezt bírálni, de mivel az én beosztottamról van szó, ezért nekem is számot kell adnom az én főnökömnek. Gondoltam itt is megkérdezem, butább ettől nem leszek.
De ez miért fontos?
Ezzel csak az a baj, hogy ha egynek lehet, akkor a többiek jogosan kérdezik, hogy ők miért nem mehetnek a céges kocsival.
És ha mindenki azzal jár a saját ügyeit intézni, akkor meg majd nem lesz annak, akinek meg valóban kellene, stb. stb. stb.
Ennek szeretném elejét venni.
Főleg úgy, hogy megkérdezi a kolléga, hogy elmehet-e, majd mondom, hogy nem, csak velem együtt. Erre beül az autóba, és elmegy.
Mivel nem vagy a munkáltatója így csak pedagógiai eszközeid vannak. Mindenképpen behívatnám az ügyvezető elé és nálam így, hogy kifejezett tiltásod ellenére cselekedett, ki is rúgatnám.
Mondjuk tényleg fura hogy itt kérdezed :)
Köszönöm!
Kirúgatva nem lett, de 3-ból egy megvan neki! :D
Gondoltam megkérdezem itt is, attól hülyébb nem leszek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!