Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » PayPal számlám van az Unicredi...

Petetoth kérdése:

PayPal számlám van az Unicreditnél és amikor fizettem róla az OTP-s folyószámlámon is zárolták az összeget. Miért?

Figyelt kérdés
Van egy PayPal számlám, használtam is nem volt gond eddig. Azonban most egy internetes oldalon keresztül rendeltem elég nagy összegben dolgokat. Az összeget előre átutaltam a folyószámlámról a PayPal számlámra, ami ugye egy Unicredites számla. PayPal-al fizettem és pár perc múlva jött egy sms az OTP direct-től, hogy az összeget zárolták a folyószámlámon. Közben ugyanezt az összeget terhelés ként megjelent a PayPal számlámon is. Hogy került a képbe az OTP? Azon kívül, hogy az PayPal számlára onnan utaltam az összeget nincs kapcsolat. Vásárláskor nem adtam meg semmilyen adatot, Csak a PayPal-hoz tartozó email címet és jelszót. Egyébként a oldal megbízható.
2013. ápr. 6. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Alapvetően tévedsz. Neked nincs számlád az Unicreditnél, hanem a Paypal vezet 1 azaz 1 számlát, ahova a magyarok utalhatnak ha top uppal használják a Paypalt (ami baromság) Szóval te nem állsz jogviszonyban az Unicredittel, csupán a Paypal számlájára utalsz át, és a tranzakciós kód segítségével azonosít be téged a Paypal, úgy jut el az egyenlegedre.

A konkrét esetben ha jól értem, te az OTP-s számládról nyomtál egy átutalást az Unicredites számlára (ami nem a tied) Ez egy normál belföldi átutalás, aminél nyilván zárolva lesz az adott összeg a netbankodban. Csak az enm világos, hogy te mikor csináltad a top up-ot, és hogy teljesült-e már. Ja és miért nem kártyával használod a Paypalt? Az unicredites bénázást kikerülhetted volna.

2013. ápr. 6. 18:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Na és a zárolt összeg megegyezik azzal. amit átutaltál az Unicredithez? Mert akkor világos.
2013. ápr. 6. 18:34
 3/3 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat. Igen tudom, hogy nincs számlám az unicreditnél, rosszul fogalmaztam. Miért nincs kártyám? Hát egyszer szükségem volt PayPal-ra gyorsan, megcsináltuk a számlát és kész. Többször is fizettem már vele igaz csak kisebb összegeket, nem láttam szükségét a kártyának.Írok konkrétumot az biztosan érthetőbb lesz. -Csütörtökön 75000HUF OTP-ből PayPal-a, ez pénteken meg is jelent a PayPal számlámon és nyilván ennyivel csökkent az OTP-s egyenlegem.

-Ma PayPal-al fizettem a neten 195GBP-t ami ~69000HUF ezt az összeget zárolta most az OTP a folyószámlámon.

Elnézést, ha nem egyértelműen fogalmaztam.

2013. ápr. 6. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!