Mi ez a külföldön tartott pénz haza hozása?
Most nem azért, kimenekítésről van szó vagy sem, de azért nem ott tartom a pénzemet ahol akarom? Miért baj az, ha nekem Ugandában van éppen? És akkro jövőre már bűncselekmény lesz és börtönnel fenyegetnek, ha nem hozom haza most még adóamnesztiával. Az ész megáll.
Valaki meg tudja mondani nekem, miért nem lehet az én pénzem egy német bankban pl? Főleg Unión belül ... Totál nem értek semmit.
Senki nem mondta, hogy te nem tarthatod a pénzed külföldi bankbetétben, külföldi cégben. Viszont mindezt csak úgy teheted meg, ha teljesíted a rád vonatkozó adójogi szabályokat.
Viszont az offshore cégek pont ezt kerülik meg, kibújnak a magyar adójog alól, és élnek "mint hal a vízben".
Az offshoreban lévő pénzek legalizásálása esetén jár adóamnesztia.
Tehát NEM TILOS neked külföldi bankbetétben tartani a pénzed: egy lényeg van, a pénz eredete jogszerű és az adójogi szabályoknak megfelelően adózott legyen.
oké köszi, bár az nem tiszta, hogy az eredete mikor számít jogszerűnek és mikor nem, az meg főleg nem tiszta, hogy nekem Burundiban van a pénzem, azt mégis hogyan óhajtják felderíteni?
Na arról meg ne is beszéljünk, hogy nyilván ennek a jelenségnek oka van, azaz nem véletlenül vitték aki akik kivitték ... bár itt megint elakadok abban, hogy mikor számít jogszerűnek. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!