Pénzügyi területen milyen alapadatokkal, információkkal kell manapság tisztában lenni?
Tulajdonképpen most kezdtem el a pénzügyi és számviteli ügyintéző képzést és szeretnék tisztában lenni alapfogalmakkal vagy éppen számszerű értékekkel, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen a szakmában. Például, lehet kínos rám nézve (annak érzem), hogy egy HVG értelmezése sokszor komoly fejtörést okoz.. miszerint, nem közgazdasági középiskolába jártam és sosem foglalkoztam ilyesmivel.
18/L
Pénzügyi-számviteli ügyintéző?
Az egyik legfontosabb biblia ezen a területen maga a számvitel - legalább - alapjainak ismerete. Minden elismerésem a Tied, ha "alapképzettség" nélkül nekivágtál.
Nem hiszem, hogy ennél az oktatásnál az alapoknál fogják kezdeni, és ha igazam lesz, akkor bizony "megkínlódsz" vele.
A törvények értelmezése még jó ideig gondot fog okozni, ugyanis át kell állni egy "másfajta" gondolkodásra ehhez. Itt még egy vesszőnek is nagy jelentősége lehet.
Igazán a gyakorlatból fogod megtanulni a szakma kb. 50 %-át.
Akkor már nem fog fejtörést okozni, ha ismerni fogod azt az ezerféle jogszabályt, ami ehhez kell:)
És igaza volt az előttem szólónak, tényleg a tanfolyamon fogják megtanítani (jó esetben) azt, amire szükséged lesz.
Majd menet közben megérted, hogy miért...
Sok sikert!
Egyetértek az előzővel, a számvitel lesz ami nehéz.
De van egy oldal, ami szerintem segít: [link]
Érdemes átnézni.
Számviteli törvény
Államháztartási törvény
Tőkepiacról, hitelintézetekről szóló törvény
Magyar Nemzeti Bankról szóló tv
Európai Kp-i Bankkal kapcsolatos dolgok
Uniós pénzügyekkel kapcsolatos dolgok
Nemzetközi Valutaalappal kapcsolatos dolgok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!