Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit lehet alkudni a pénzből?

Mennyit lehet alkudni a pénzből?

Figyelt kérdés

Venni szeretnék egy kis faluban egy kis házat. Kinéztem egyet. Kis házikó egy kis faluban Nográd megyében. Az ár 1.8 millió forint. Nekem van készpénzben 1.5 millió forintom. Akár azonnal a kezébe tudom adni (vagy átutalni, mindegy)

Szerintetek ha felajánlom hogy azonnal fizetek 1.5 milliót, akkor benne lenne a tulaj?? Nagyon megszeretném venni a kis házat..

2013. ápr. 2. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:

ez picit több mint 17%-os árcsökkentés lenne. szerintem ennyit csak akkor tudsz lealkudni, ha:

- a ház ára nagyon túl van árazva

- nagyon kell a pénz az embernek

- találsz valami komoly értékcsökkentő tényezőt

- az ember balek

szerintem a 10% is sok lenne mint alku.

Persze megpróbálhatod, de nem sok esélyt látok benne ha a fentiek közül egyik se állja meg a helyét.

2013. ápr. 2. 23:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

lehet! ha nagyon rá van valaki szorulva a pénzre, akkor lehet. én 7 millióért vettem meg egy 7,8 milliós lakást! kerek perec megmondtam a tulajnak(aki hitel tartozásait fizette a pénzből), hogy tudom hogy én vagyok a második jelölt 3 hónap alatt, és most helyben adok 7 milliót, de többet nem! ha elfogadja üzletet kötünk, ha nem fogadja el, megyek is oda ahol elfogadják! elfogadta!

nagyon előnyös helyzetben vannak most a vevők, akinek van készpénze az pofátlanul alkudhat.

2013. ápr. 2. 23:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagy esélye van, hogy megkapod 1,5 m-ért. Nógrád megyei kis falvakban nem kapkodnak házakért emberek, főleg nem készpénzzel! Egy próbát megér, szerintem sikerülni is fog!
2013. ápr. 2. 23:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Annyit tudok, hogy a tulaj egy házaspár akik nyaralónak használták és évek óta üresen áll. Ezért is akarják eladni.

Ezért reménykedem abban hogy ha megmondom hogy 1.5 milliót azonnal fizetek akkor belemennek.. Azért ma nem sokan vásárolnak kis falukban házat ami felújításra is szorul..

Szóval nem lennék pofátlan ha alkudnék??

2013. ápr. 2. 23:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem, és alkudni is kell! Látnád nagymamámat, milyen pofátlanul alkudozik, mikor ő vesz! :) Néha én szégyellem magam, de mindig sokat alkuszik le. (Legutóbb 2009-ben egy 12.900 ezres lakást 10 millióért vett meg Pesten).
2013. ápr. 2. 23:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy meg kell próbálni, én 550 ezerért vettem meg egy 850 ezerre tartott ingatlant.
2013. ápr. 2. 23:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Ennyit simán engedni fognak KP-ra.

Úgy pang az ingatlanpiac - főleg vidéken - , hogy csodaszámba megy, hogy ha valaki egyáltalán érdeklődik.

Nálad sem igazán értem, hogy miért költöznél nógrádba egy kis faluba... Salgótarján, stb... Mind tele van cigánnyal.

2013. ápr. 3. 09:39
 8/9 A kérdező kommentje:

ma 09:39

A kis faluban csak 1 cigány család él, de ők is már generációk óta. Sváb falu, nem tűrik a cigányokat (ahogy Ceglédbercelen sincs cigány)

Nem akarok ott élni, csak szép helyen van, és nyaralónak venném meg én is a kis házat.. Olyan nyugalom szigetnek..:)

2013. ápr. 3. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Öröm hallani, hogy vannak még ilyen faluk :)
2013. ápr. 3. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!