Angliában fél évig jár álláskeresési segély. Ez tényleg jár? Hogyan?
Most hallottam a Mokkában nyilatkozni a nagykövetet, erről a témáról. Ha valaki tud magyar nyelvű hiteles és aktuális tájékoztató oldalt, azt nagyon megköszönném.
Hol érdemes keresni?
Szeptemberben bezárják az iskolánkat. Esélytelen, hogy utána munkát kapjak. Ezért év végére kivándorlást tervezek. Segítsetek, hogyan készüljek fel.
Nyelvtanulásban még az elején járok, de rákapcsolok. Elkezdtem egy új szakmát is kitanulni (idősgondozó, ápoló). Pénzt gyűjteni (eladogatom az értékesebb dolgainkat).
Bármilyen hasznos tanácsot szívesen fogadok.
Az a pénz általában semmire se elég...
Én úgy tudom, azért bizonyos időt le kellett dologozni, Én Írországban voltam, ott 2 év munka után járt, de csak valami havi 400 euró, a havi kint lét meg 1000-1200 euró, ha nagyon meghúzod magad 900 euró is lehet.
Angliában kb. ez a helyzet szintén.
Ráadásul se nyelvtudásod, se gyakorlott szakmád. Ez így elég gázos lesz, de szerintem alegpontosabb infót a Nagykövetségen kapsz.
Mondjuk én úgy hallottam, hogy Cameron szigorítja nyártól ezt a dolgot, a nyelvtudásról bizonyságot kell adni, ami ha nem éri el a közepes szintet, akkor szépen ki is raknak onnan.
A segély, amit adnak 300-400 font körül van, csak ott egy szoba, havi 600 font, a kaja havonta 300 font körül, és utazás, bérlet kell, ami 120-150 font körül havonta. Szóval semmire se elég az a segély.
Idősgondozás jó ötlet, de kell némi tapasztalat benne.
Köszönöm
Igen, pont a Cameron-i kijelentés miatt beszéltek a nagykövettel a tv-ben.
Nincs más választás. A magyar segély sem elég a magyar lakhatáshoz, ezért nem veszíthetek semmit.
Nem segélyre utaznék, de jó tudni ezeket a lehetőségeket is. Vannak kinnt ismerőseim, de nem túl segítőkészek. Ezért magamra hagyatkozva kell elindulnom.
21 évnyi pedagógus gyakorlatom van, de gyerekekkel már nem akarok foglalkozni. Ahhoz tényleg komoly nyelvtudás kéne és fiatalosabb mozgás...ezért váltanék az idősekre.
Te most Mo-n élsz? Miért nem maradtál kinnt? Megtaláltad itthon a számításodat?
Igen, de valóban vannak feltételei és a jövőben még szigorúbb feltételei lesznek. Ismerős család apa amerikai, anya fordítóirodában volt angolos, szállodában ügynökségeken keresztül dolgozik tavaly nyár óta Angliában. Most kapnak talán lakást valami külterületen szociális alapon, de a gyerekeket még nm tudták magukkal vinni így sem.
Nyelv nélküli lehetőség bezáródni látszik és az is, hogy olyanok vándoroljanak ki, akik segélyre utaznak, vagy egyszerűen nem feltétlen piacképesek.
Csak egy idézet:
"A brit hatóságok ennek ellenőrzésére „robusztus” rendszert dolgoznak ki, és az ellenőrzési rendszer része lesz annak megvizsgálása is, hogy nem az érintett betelepülők esetleg nem megfelelő angol nyelvtudása akadályozza-e alkalmazásukat."
Ez nem újdonság. Ezen a procedúrán túl van már: Ausztrália, Svájc, Kanada és most az Eu-ban jön Anglia és Svédország. Tipikus jóléti államok, széles szociális hálóval.
Amit kapsz segélyt Angliában, abból nem élsz meg! Mellesleg már most sem jár semmi addig, amíg nincs munkaviszonyod legalább 12 hónap, a jövőben pedig még szigorúbb lesz, korlátozni fogják a külföldiek hozzáférését a jóléti rendszerekhez, mivel rengeteg kelet-európai(köztük magyar is) csak a segélyekre utazik! Itt a cikk egyébként:
A sok ingyenélőt akarják távoltartani, ami teljesen jogos. Te is ilyen vagy! Ne akarj idejönni, ha nem akarsz dolgozni! A hozzád hasonló segélyre várók miatt minket, tisztességes bevándorlókat is összemosnak!
"Köszönöm, mindenki magából indul ki. Nyilván ez rád is igaz."
Nem magamból indulok ki, csak látom azt, hogy minden napra jut egy ilyen kérdés hogy mennyi a segély, meddig jár, stb. Még véletlenül sem az érdekelt, hogy mit lehet idekinn dolgozni, mik a lehetőségek, milyenek a bérek, stb, téged mindjárt a segély érdekelt. Milyen jogon akarsz kivenni pénzt egy olyan állam kasszájából, amibe még semmit nem tettél bele? Jogosan vannak felháborodva az angolok is, mert rengeteg keleti csak a pénzért jön.
Nem tudsz rólam semmit, de mégis azonnal bántasz. Nem akarok tőled semmit. Fogalmad sincs hány helyen és minek néztem már utána, mi mindent teszek nap, mint nap.
Mennyit dolgoztam az elmúlt két évtizedben és mégis mennyire kilátástalan a helyzetem negyvenes tanárként...
Ha te boldog vagy attól, hogy idegeneket igazságtalanul megrágalmazol, akkor legyél boldog!
Aki segítőkészen válaszolt, azoknak továbbra is köszönöm a hozzáállását.
Csak jó tanács én 5 évet voltam kint, a magyarokat messziről kerüld el, féltékenyek, és kicsinyesek, és ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.
Most itthon vagyok tanulni, de aztán egy év vagy kettő múlva én is lépek. Lehetőleg messzire innen...
8.
Nyáron már elvileg szabad leszek, tényleg a nyelvtudás és az itthoni kiárusítás marad, ha ez begyorsul, akkor én is szívesen mennék már nyáron. Bár elvileg állományban leszek aug. végéig. De rossz itt ez a bizonytalanság.
Köszönöm a konkrét céget. Utánanézek.
Az idősgondozást, pont ezért választottam, mert egy középkorú nőnek (mint én) ez a legtesthezállóbb és még legkeresettebb munka.
9.
Köszönöm, ezzel a tanáccsal mindenhol lehet találkozni...és pontosan értem is az okát. Nem véletlenül tart az országunk ott, ahol. Sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!