Mi kell ahhoz, hogy turit nyithassak?
Van a lépcsőházunkban egy üzlet helyiség, régen kisbolt volt.
Szeretnék ott turit nyitni, de nem tudom, hogy milyen engedélyeket kell beszereznem, gyesen vagyok.
Úgy tudom piaci árusításnál évi 800 eft-ig nem kell vállalkozói , ez erre is érvényes? Esetleg a gyes által vannak valami kedvezmények?Pénztár gép szükséges vagy elég a kézzel írott számla?
Tájékozatlan vagyok még, kérem csak a hozzá értők válaszoljanak!Köszönöm!
Először is, valamilyen vállalkozási formában tudod csak csinálni. Legyen az egyéni vállalkozás, vagy cég, az mindegy.
az üzlethelyiséghez kell működési engedély az önkormányzattól. mivel kereskedelmi tevékenység, kell, hogy végzettséged legyen róla. plusz apeh által hitelesített pénztárgép.
a gyes miatt kb nulla kedvezmény van. egyébként a gyerek egy éves kora után lehet gyes mellett dolgozni. ha egyéni vállalkozásként csinálod, akkor is minimum 50 ezer a havi fizetni való, ha az új, KATA adózást választod. Ezt 6 milla éves bevételig lehet.
Az összes többi vállalkozási forma drágább. Cég esetében, ha kft, akkor saját magad be tudod jelenteni kevesebb óraszámban is, de erről inkább érdemesebb egy könyvelőt megkérdezni. Bt-nél ezt már nem tudod megcsinálni amúgy. ott teljes állásban lehet csak bejelenteni, aminek a havi fizetni valója olyan 70 ezer körül van.
plusz az üzletbér, plusz a cég költségei. Tehát kb ilyen árakkal számolj.
Ja, és legyen legalább 4-5 milliód az árukészleten felül, hogy megélj az első évben, amíg beindul az üzlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!