Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkanélküli segély stb....

Munkanélküli segély stb. Március 31 től nincs állásom, leépítenek. Jár e nekem valamilyen juttatás ha nappalis egyetemista vagyok?

Figyelt kérdés
főállás,9 hónap előtte is dolgoztam

2013. márc. 20. 12:26
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ekkor szünik meg ha nappali blbla de akkor ne i jelentkezzek?

köszi a linket :)

2013. márc. 28. 09:48
 12/20 anonim ***** válasza:

Jelentkezni jelentkezhetsz, de el fognak utasítani.

Ugyanazon az oldalon megtalálod azt is, hogy ki vehető álláskeresőként nyilvántartásba:

[link]

De ha nem hiszed el nekünk, akkor menj be a munkaügyibe és majd ott elmondják neked ugyanezt.

2013. márc. 28. 11:10
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem nem hiszek hanem el vagyok képedve hogy semmilyen támogatás nem jár,kvázi meg vagyok büntetve mert tanulok!!!
2013. márc. 28. 13:23
 14/20 anonim ***** válasza:

De jár támogatás és nem büntetve vannak a nappalisok, hanem sok esetben segítve.

Ha diákszövetkezeten keresztül vállalsz munkát, jóval kevesebbet vonnak a munkabéredből, mint egy egyszerű munkavállalónak.

Ha nappali mellett vagy vállalkozó, nem kell legalább a minimálbér alapján megfizetned a járulékokat akkor is ha egy fillér bevételed sincs.

A te logikádat követve a vállalkozók vannak csak igazán büntetve: nem elég, hogy egy fillérjébe sem kerülnek az államnak, nem vehetnek igénybe segélyeket, még fizetnek is maguk után mint a katonatiszt.

2013. márc. 28. 13:30
 15/20 A kérdező kommentje:

Voltál már diákmunkán?tudod mennyi a legjobb bér? elmegyek én szívesen de ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki!!!

abból is kell adózni ám!És mégegyszer akkor miért vonnak járulékot?

2013. márc. 28. 15:17
 16/20 anonim ***** válasza:
28%

Te voltál már alkalmi munkán? Tudod ott mennyit fizetnek?

Voltál már minimálbéren foglalkoztatva?

Tudod hogy a minimálbér a diákmunkára is vonatkozik?

Csak éppen abból kevesebbet vonnak le, mint a normál munkavállalótól.

Az adó és a járulék pedig nem ugyanaz. Ennyit egyetemistaként azért tudhatnál.

Miért vonnak járulékot? Mert kötelező.

Menj át levelezőre és máris élvezheted a regisztrált álláskereső kiváltságait.

Ha nappalis vagy jár neked az utazási kedvezmény az országban bárhova, a munkavállalóknak nem. És az aktív korú nem dolgozóknak sem.

Kedvezményes belépőt vehetsz sok helyre.

Ha elég jól tanultál, jár neked a tanulmányi ösztöndíj, sőt azon felül a köztársasági ösztöndíj is. Mindkettő adó és járulékmentes.

A Bursa anélkül is, hogy jó tanuló lennél.

2013. márc. 28. 16:57
 17/20 A kérdező kommentje:

Igen 15 éves korom óta dolgozom tehát 14 éve postán dolgotam alkalmi munkán is voltam,igen!nagyon szegények vagyunk mert a szüleim elverik az összes pénzt és nem támogatnak és nem tették soha anyagilag,kérlek nem minősíts mert nem ismered az életemet,hidd el sokkal többet szenvedek én a tanulásért mint te azt gondolod.nagyon jó szakmám van ezért abban dolgoztam és úgy gondolom hogy mivel eddig SOHA SEMMILYEN támogatást nem kaptam senkitől

ennyi és ki vagyok akadva hogy most sem!

2013. márc. 28. 20:54
 18/20 A kérdező kommentje:

És ne haragudj de fizetősön nem jár ösztöndíj...

ja és igen dolgoztam minimálbérért!

2013. márc. 28. 20:55
 19/20 anonim válasza:
Ha fizetős vagy, nyilván nem jár semmilyen ösztöndíj. Se tanulmányi, se szociális, se lakhatási. Erről viszont csak te tehetsz. Ugyanis mindenkinek megvan a lehetősége, hogy bekerüljön állami támogatott helyekre. Ha ez nem sikerül, akkor is egész könnyen át lehet kerülni, ha jól tudom félévente, vagy évente. Ez a tanulmányi átlagtól függ, ami csak rajtad múlik, hogy milyen. Tudom, vannak szakok, ahol nincs államilag támogatott hely, de ott általában olyat tanítanak, amit nem is érdemes tanulni. Ne legyél kiakadva, és ne sírjon a szád, hogy nappalis diákként nem kapsz munkanélküli segélyt, hiszen ez így korrekt. És csupán a diákigazolványoddal is rengeteg kedvezményre vagy jogosult, mint ahogy előttem is írták. Pusztán egy bérlet megvételekor is rengeteg pénzt tudsz megspórolni vele.
2013. márc. 29. 14:41
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat...
2013. márc. 29. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!