Sok helyen minek alkalmaznak biztonsági cégeket?
Pl. gondolok itt plázákra, nagyobb telepekre,irodaházakra!
Ahol felvennének 3-4 embert aki ehez ért és foglalkozik ahol nem kell csak 3 őr ott pl. csak 1 embert aki foglalkozik és intézi(k) az őrök felvételét,ellenörzését az objektum őrzésének megtervezését stb.
Szerintem sokkal gazdaságosabb lenne és tisztes órabért is tudnának fizetni (600-700 Ft) az őröknek minthogy felvesznek egy biztonsági céget akinek általában 2000 Ft fizetnek óránként emberenkéng amiből az őr 450 Ftot kap meg óránként!
De a lényeg hogy olcsóbban is meg lehetne oldani!
Mért a biztonsági cégnél nem emberek vannak?Amúgy meg meg a 3-4 emberrel kötnek komoly szerzödést!
Meg ha pl. egy nagy áruházban a mondjuk bármelyik dolgozó véletlen felgyújt valamit pl. egy pék és leég a fél épület akkor a pék csak úgy lelép?Nemhiszem, bárcsak ilyen könnyen müködne...
Igen, ha a pék felgyújtja a konyhát akkor felelősségre vonják polgári perben, aztán majd 10 év múlva mikor megnyeri a pékség akkor jó magyar szokás szerint a pék megrántja a vállát, hogy neki nincs miből kifizetni a több milliós kárt (mert a lakása a gyerekek nevén van, a kocsija a bátyja nevén a pénze meg cipruson egy egy személyes KFT nevén).
Míg ha én szerződök egy nagy vagyonvédelmi céggel itt nagy rá a sansz, hogyha az őrök miatt keletkezik mondjuk 1 millió károm akkor azt ők kifizetik, mert a presztizsük többet ér, mint hogy nagy dobra verjem és elveszítsenek 100 milliónyi kuncsaftot.
Illetve az sem elhanyagolható, hogyha a cég felvesz egy embert, annak betegállományt kell fizetni, annak szabadságot kell adni, annak jogai vannak...
Míg ha megbízok egy céget, hogy nekem kell 24 órában 2 őr akkor ez mind nincs - mert ha az őr szabin van küldenek mást!
"Míg ha én szerződök egy nagy vagyonvédelmi céggel itt nagy rá a sansz, hogyha az őrök miatt keletkezik mondjuk 1 millió károm akkor azt ők kifizetik, mert a presztizsük többet ér, mint hogy nagy dobra verjem és elveszítsenek 100 milliónyi kuncsaftot."
Hehe persze! :D
A biztonsági cég leadja egy alválalkozó cégnek, aki nevén van az alválalkozás annak a nevén semmi nincs és megvonja a válát hogy nem tudja kifizetni!A megbízó vagy lecseréli a céget vagy nem!Ez így megy nagy kár esetén...Láttam erre már példát...
"Illetve az sem elhanyagolható, hogyha a cég felvesz egy embert, annak betegállományt kell fizetni, annak szabadságot kell adni, annak jogai vannak..."
Ez az hogy egy biztonsági cég kifizeti a ledolgozott óráidat + jó ha bejelent és még a munkaruhát is veled fizetteti ki és ennyi!Ez is rátesz a gyenge életszínvonalra...
De szerintem ha fizetnének betegszabadságot és miegymást még így is olcsóbban jönnének ki mint hogy egy biztonsági cégnek fizetik a hatalmas válalási díjakat!
Azért hidd el, ha nem a Józsi & Feri 2013 KFT-t bízod meg akkor kifizetik.
Azt ne hidd, hogy akkora pénzeket akasztanak ám az őrző cégek. Ha te felveszel egy őrt minimálbérre 93,000 bruttóra 8 órába, akkor az neked, mint cég 750 ft / órába kerül a járulékokkal együtt + a beteg és rendes szabadságok. Kb. 850 Ft-ra jönne ki.
Ha ugyan ezt kibérled egy cégtől akkor 600 + áfáért megkapod, amit elszámolhatsz költségként, viszsaigényelheted az áfát és semmi dolgod vele, illetve számon is kérhetsz a cégen.
Az, hogy az ilyen "bérőr" cégek hogy csalnak adót és mennyire nem adnak normál munkakörülményeket az őreiknek az nem a te dolgod...
A biztonsági cégeknek kifizetnek nagyon sok helyen 1500-2000 Ft-ot egy emberre óránként! TUDOM!
Az alválalkozók álltalában Józska-Pista cég direkt!
És a rendszer váltás elött müködött az én elméletem...nem vagyok komcsi ne érts fére de ez a kapitalista szabadpiacú redszer csak az igazi melós sanyargatására jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!