Másodállásként érdemes estleg ingatlan közvtítőként dolgozni? Csinálja valaki ezt a szakmát? Nem megélni akarok belőle csak egy kis plussz jövedelemnek gondoltam. Tapasztalat? Vélemény?
Mindenbe érdemes belevágni, amiben látsz fantáziát és tudnád is csinálni!... :D
Azért arról jó tudni, hogy az ingatlanközvetítés nem könnyű szakma : rengeteg szervezést (tárgyalások ügyfelekkel, hirdetések intézése, földhivatali ügyintézés, ügyvéddel lebonyolítás, stb.) és utánajárást igényel... Nem tudom, hogyan lehetne ezt másodállásban csinálni?...
Arról nem is beszélve, hogy a jogszabályokat is (ingatlan adás-vétel, illetékek, adózás, ügyintézés, bejegyzés, stb.) naprakészen tudni kell, hiszen a Vevők és az Eladók az ingatlanközvetítőre támaszkodnának az ügyeik intézésében.
Az ingatlanközvetítés nem csak abból áll, hogy megbíz valaki a háza/lakása eladásával, én meg "felhajtok" neki egy Vevőt, ha létrejön az üzlet, akkor kapok x%-ot...
Mindenképpen bejegyzett vállalkozásra lesz szükséged hozzá és szakirányú végzettségre (ingatlanközvetítői).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!