Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi alapján számolják ki a...

Mi alapján számolják ki a Tgyást, Gyedet a második babánál?

Figyelt kérdés
Október 1-én szültem a kislányomat,azóta Tgyáson vagyok,jövő hónaptól Gyeden 2014. Október 1-ig. Hogyan járok jobban,ha Gyed alatt születik meg a második baba? És akkor mennyit kapnék? Ugyanannyit,mint az első babánál? Mitől függ,hogyan számolják?
2013. márc. 14. 11:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen ugyanannyit kapnál, mivel nincs irányadó időszakod, amelyre kifizetett jövedelmet tudnának figyelembe venni ahhoz, hogy új összeget számoljanak.

Mindig az ellátásra jogosultságot megelőző év az irányadó időszak, ha abban van legalább 180 bérezett nap. Ha nincs, akkor az ellátást közvetlenül megelőző időszak. Ha abban sincs, és azért nincs, mert thgy-t, vagy GYED-et kaptál, akkor az előzőleg folyósított ellátás alapjául szolgáló jövedelem lesz a következő ellátás alapja is. Tehát ugyanaz az összeg.

Annyival emelkedhet az ellátásod bruttó összege, ha "lemaximált" GYED-et kaptál, de az alapja annál több volt, és a következő évben emelik a maximális GYED összegét is. Ilyenkor ugyanis újraszámolják a maximális GYED-esek ellátását is. Vagyis aktualizálják...

2013. márc. 14. 12:24
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2013. márc. 18. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!