Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Büntetik azt ha én pontencianö...

Büntetik azt ha én pontencianövelőt szeretnék árusitani internetes oldalon?

Figyelt kérdés
egyik lehetséges a vpop lenne szerintem, mert a szer az nem magyar.de van-e valamilyen kereskedelmi mennyiség vagy valami lehetőség esetleg??
2009. szept. 14. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Tele vannak az internetes oldalak ilyen hirdetésekkel. Nézz körül akár az ingyenes hirdetési oldalakon is találsz nagyon sokat. Ebből gondolom, hogy nem büntetik.
2009. szept. 14. 18:34
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
mit? poNtencianövelőt XDXD
2009. szept. 14. 18:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én webáruházakat kezelek, valamennyit tehát értek hozzá : árusíthatsz potencianövelőt, de csak akkor nem fognak megbüntetni, ha a termék

- klinikailag bevizsgált...

- EU-ban engedélyezett (a forgalmazó vagy a gyártó rendelkezik EU-engedéllyel), erről dokumentumra van szükséged az árusításhoz...

Vannak olyan termékek (elég sok!), amit az USA-ban gyártanak, ott árusítanak, de nem kapott EU-engedélyt az európai előírások miatt! Ilyet NE árusítsatok, mert ilyenért megbüntethetnek!!!

Amúgy a többi követelmény az árusításhoz :

- bejegyzett vállalkozás kell hozzá

- engedélyeztetni kell a vállalkozásban a "nem gyógyhatású táplálékkiegészítő" termékek forgalmazását

- a vállalkozónak vagy egyik alkalmazottjának kell lennie szakirányú képesítésének a gyógynövénytermékek és táplálékkiegészítők árusításához

Magánemberként 3-4 dobozzal a Vaterán illetve hirdetésekben is eladhatsz ilyesmit, de ha kiszúrják, hogy kereskedelmi mennyiségben forgalmazol és ezután nem adózol, először az APEH fog rád szállni, utána meg az egyéb Hatóságok... :[

(Magánhirdetésekben szinte lehetetlen ilyesmit eladni, a Vaterán lenne esélyed, de ott meg az APEH lekéri az Eladók forgalmazásait a Vaterától, jelenleg vagy 150-200 Eladót ezzel szívatnak)

Szóval, ha nyugtot akarsz magadnak, akkor :

bejegyzett Vállalkozás => engedélyezett termék => számla minden Vevőnek

2009. szept. 14. 18:52
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a mindenre kitérő választ!igazán hasznos volt!
2009. szept. 18. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!