Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ma egy fiatalnak hogy van...

Ma egy fiatalnak hogy van esélye lakást szerezni?

Figyelt kérdés

Kérdezem én ezt teljes kíváncsiságból, hőzöngés meg demagóg "sehogy, mert rosszkor születtem"-ezés nélkül. Csak elgondolkoztam, hogy azért szívesen elkezdeném valahogy az életem, ahogy előttem minden generáció elkezdte az életét valahogy. Változnak a lehetőségek, hol így, hol úgy volt megoldható, de valahogy mindenki elindult.

Na most, hitel kilőve, ha valamit akkor ezt megtanították már nekünk. Spórolás? Kiszámoltam, ha 10 évig minimum 50.000-et félreraknék, lenne kemény 6 millióm. Addigra persze a lakásárak majd megint fölmennek, szóval feleannyit sem érnék vele, mint amennyi nehézség lenne ezt 10 évig félrerakni. Albérletben pedig jogosan utál mindenki lakni - emberektől, és azok jóindulatától vagy élethelyzeteitől függni egyáltalán nem jó érzés. Millió dolog lehet a bérbeadó életében is, amiért mégis szüksége lenne arra a lakásra. És akkor ki is fogytam az ötletekből.

Az egyetlen megoldás az lenne, ha az üresen álló lakásokat megvenné az önkormányzat (nem fogja, tudom), és valós esély lenne rá, hogy meg is kapjam.

Szóval, ki hogy csinálja, vagy ki hogy csinálná, ha most lenne aktuális? Tényleg kíváncsiságból, hátha.

2013. márc. 12. 00:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Én külföldön dolgozok, havi 200eFt-ot félre tudok tenni. Kb 5 év alatt összejön annyi, hogy vegyek egy normális lakást otthon. Persze ehhez dolgozok keményen, normális szakmám van, beszélem a nyelvet stb. Viszont itt is jó körülmények között élek, nem nélkülözök semmit, így egyáltalán nem biztos, hogy vissza fogok költözni...
2013. márc. 12. 00:47
 2/3 anonim ***** válasza:
van esélye, persze. Persze nem minimálbéresek fognak tudni lakást venni, de igazából a mai trend az, ahogy Nyugaton is látom, hogy elsősorban nem a minimálbérből vagy akörül tengődők fognak lakást/házat venni, hanem a középosztály és az afölötti réteg. Magyarországon mindenki már fiatalon, sokszor nulla tapasztalattal saját lakást akar, mindenáron, ezért is van ennyi problémás devizahitel. A saját lakás egy hosszú távú projekt, idő kell a megszerzéséhez, és bizony egy bizonyos jövedelmi viszony alatt nem elérhető, ha tetszik, ha nem. Egy ideje Nyugat-Európában élek, látom azt, hogy itt az emberek nem annyira ragaszkodnak őrült módon a saját lakáshoz, hiszen legtöbben, csak a nyugdíjas éveik előtti pár évben vesznek sajátot, addig bérelnek, mellette pedig félretesznek. Ez Magyarországon is működhetne, ha az emberek gondolkodásmódja változna. Egyébként pedig ha alacsony keresettel mégis lakást akarsz, akkor irány Ausztria, 6-8 szezon alatt össze lehet spórolni annyi pénzt, hogy egy jobb lakást is lehet belőle venni.(Ha párban mentek, akkor pedig még jobb). Az ilyen szezon állásoknál adnak szállást, kaját, így gyakorlatilag az egész pénzt félre lehet tenni. Más külföldi munkával nem nagyon lehet félretenni ilyen sokat, ha csak nem valami magasan képzett vagy, én pl. jelenleg közel 1000 fontot teszek félre havonta, de én nem akarok otthon lakást, ha veszek, akkor itt fogok, Angliában.
2013. márc. 12. 10:24
 3/3 anonim válasza:
Neked milyen munkád van ott kint Angliában, hogy 1000 fontot félre tudsz tenni?
2013. márc. 14. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!