Ma egy fiatalnak hogy van esélye lakást szerezni?
Kérdezem én ezt teljes kíváncsiságból, hőzöngés meg demagóg "sehogy, mert rosszkor születtem"-ezés nélkül. Csak elgondolkoztam, hogy azért szívesen elkezdeném valahogy az életem, ahogy előttem minden generáció elkezdte az életét valahogy. Változnak a lehetőségek, hol így, hol úgy volt megoldható, de valahogy mindenki elindult.
Na most, hitel kilőve, ha valamit akkor ezt megtanították már nekünk. Spórolás? Kiszámoltam, ha 10 évig minimum 50.000-et félreraknék, lenne kemény 6 millióm. Addigra persze a lakásárak majd megint fölmennek, szóval feleannyit sem érnék vele, mint amennyi nehézség lenne ezt 10 évig félrerakni. Albérletben pedig jogosan utál mindenki lakni - emberektől, és azok jóindulatától vagy élethelyzeteitől függni egyáltalán nem jó érzés. Millió dolog lehet a bérbeadó életében is, amiért mégis szüksége lenne arra a lakásra. És akkor ki is fogytam az ötletekből.
Az egyetlen megoldás az lenne, ha az üresen álló lakásokat megvenné az önkormányzat (nem fogja, tudom), és valós esély lenne rá, hogy meg is kapjam.
Szóval, ki hogy csinálja, vagy ki hogy csinálná, ha most lenne aktuális? Tényleg kíváncsiságból, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!